Nevjerovatni Falcao priznao šta je rekao Peruancima

Čileanci će biti još više bijesni

Nevjerovatni Falcao priznao šta je rekao Peruancima

Potpuni cirkus viđen je u posljednjim minutama južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Peru i Kolumbija su igrali meč odluke u Peruu, a morali su osluškivati kakav je rezultat na mečevima između Paragvaja i Venezule te Brazila i Čilea. 

Kolumbija je vodila do pred sami kraj meča, ali Peru je izjednačio u 76. minuti golom Guerrera. Tada je bilo 1:1 i taj rezultat je odgovarao objema ekipama obzirom da je Paragvaj gubio od Venezuele, a Čile od Brazila. 

U tim momentima kapiten reprezentacije Kolumbije Radamel Falcao je prišao fudbalerima Perua i očito im rekao da spuste loptu te da se meč lagano počne privoditi kraju jer obje reprezentacije imaju rezultat koji žele. To je izazvalo veliki bijes kod navijača Čilea, ali i sportske javnosti općenito. 

Reprezentativac Perua Renato Tapia otkrio je za južnoameričke medije šta mu je Falcao rekao pred kraj meča.

"U posljednjih nekoliko minuta meča Kolumbijci su nam prišli. Znali su kakvi su rezultati na ostalim utakmicama. Dakle, priveli smo meč kraju kako smo i trebali. Razgovarao sam sa Radamelom, a on mi je rekao da smo se i mi i oni kvalifikovali (Peru u baraž)", rekao je vezista Perua. 

S druge strane, i Falcao je govorio za južnoameričke medije nakon meča povodom te situacije. 

"Znali smo šta se dešava na ostalim mečevima i u tim trenucima sam pokušao to da prenesem fudbalerima Perua", rekao je Falcao.

Naravno, Falcaa će mnogi osuđivati nakon ove izjave i nakon poteza koji je napravio, ali njemu to nije bilo zabranjeno i učinio je svakako najbolju stvar za svoju reprezentaciju. Kapitenski ili ne, procijenite sami.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi