Real četiri od četiri nakon otkaza Lopeteguiju
Iako je Real po prvi put od otkaza Lopeteguiju primio gol, možemo reći da je ekipa odigrala još jedan sjajan meč.

"Pala" i Celta Vigo

Real četiri od četiri nakon otkaza Lopeteguiju

Fudbaleri Real Madrida porazili su večeras na gostovanju Celtu Vigo sa 4:2 u okviru 12. kola španske La Lige. 

Real je prije ovog meča bio u seriji od tri uzastopne pobjede nakon poraza u El Clasicu, a ovo mu je bila četvrta, pa slobodno možemo reći kako je šok terapija - otpuštanje Juliena Lopeteguija, urodila plodom.

Karim Benzema je doveo Real u vodstvo u 23. minuti nakon asistencije Luke Modrića što je bio i konačan rezultat prvog dijela. U nastavku susreta Real dolazi do drugog gola u 56. minuti nakon što je vlastitu mrežu zatresao Cabral, ali domaći se vraćaju samo pet minuta kasnije preko Malla.

Celta je u tim trenucima bila nešto opasniji rival i prijetila je, ali uslijedio je šok za njih u 83. minuti kada je glavni sudac dosudio penal, a siguran sa bijele tačke bio Sergio Ramos za 3:1. Caballos je u sudijskoj nadoknadi spektakularnim golom postavio rezultat 4:1, a konačnih 4:2 postavlja dvije minute kasnije Mendez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je ovom pobjedom na najbolji mogući način iskoristio kiks Barcelone protiv Betisa pa je sada ostao šesti na tabeli ali sa samo četiri boda manje od Katalonaca koji su prvi na tabeli. S druge strane, Celta je ostala na 14. poziciji sa isto toliko osvojenih bodova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
Ne trebas biti neki pametnjakovic da vodis igrace koji su godinama skupa i znaju sta treba da rade .Jedino je bitno znati ih motivisati ...
13 4
Michoney
Nece ni Solari dugo...
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi