Nevjerovatno koliko će Neymar zarađivati u PSG-u

Brazilac napušta Barcelonu

Nevjerovatno koliko će Neymar zarađivati u PSG-u

Endin Čaušević

Najveća saga ljetnog prelaznog roka je konačno završena jer je potvrđeno da će Neymar napustiti Barcelonu i karijeru nastaviti u PSG-u.

Iako je Brazilac tek prije desetak mjeseci produžio svoj ugovor s Barcelonom već ovog ljeta odlučio je da napusti katalonski klub. Nakon što je PSG potvrdio da je spreman platiti nevjerovatnu klauzulu od 222 miliona eura za ovog fudbalera Neymar je počeo razmišljati o odlasku s Nou Campa.

Neymar želi da postane najbolji igrač svijeta, ali je svjestan da će to teško uraditi u Barceloni pored Lionela Messija. Ipak, navijači Barcelone su sigurni da je glavni razlog njegovog odlaska iz Barce novac. Naime, Neymar će u PSG-u zarađivati duplo više nego što je to bilo u španskom klubu.

Brazilski fudbaler će sigurno biti prva zvijezda kluba iz Pariza i bit će interesantno vidjeti da li će uspjeti na ovaj način nadmašiti Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Novac kojeg će Neymar zarađivati u PSG-u je zaista nevjerovatan.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naime, Neymar će godišnje u PSG-u zarađivati 30,992,000 funti. Što znači da će mjesečno inkasirati 2,384,000 funti, sedmično 596,000, dnevno 85,142 funti, odnosno po minuti 3,547 funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi