Newcastle krenuo po prvo pojačanje, spremaju cifru duplo veću od vrijednosti igrača
FOTO: EPA

Napadač na radaru

Newcastle krenuo po prvo pojačanje, spremaju cifru duplo veću od vrijednosti igrača

H. Zilić

Newcastle je postao sve aktuelnija tema u svijetu fudbala nakon što su ih preuzeli arapski vlasnici.

Uveliko se spominju  imenu koja bi mogla pojačati Newcastle, a jedno ime je čini se blizu transfera na St. James Park.

Prema pisanjima ostrvskih medija, Svrake će već ove zime krenuti u realizaciju transfera Dominica Cravet-Lewina koji je posljednje dvije sezone sjajno igrao u dresu Evertona, a dobio je i poziv u reprezentaciju Engleske.

Pomenuti napadač ugovor sa Karamelama ima do 2025. godine, a trenutna vriejdnost je 45 miliona eura.

Mediji na Ostrvu pišu da Newcastle navodno sprema ponudu od 80 miliona za ovog 24-godišnjeg napadača, a navodno će uskoro početi i pregovori na relaciji Everton - Newcastle.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Carvet-Lewina, Newcastle planira i da dovede Brazilca Coutinha.

Iako je bilo pisanja da se neće puno razbacivati ove zime, čini se da arapski vlasnici neće puno čekati i lagano stavljaju drugu ploču i uskoro bi mogli svjedočiti moćnom Newcastleu i na terenu, ne samo na papiru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi