Newcastle će riješiti Barcelonin najveći problem u januaru?

Žele Umtitija

Newcastle će riješiti Barcelonin najveći problem u januaru?

Endin Čaušević

U Barceloni se nadaju da će se u januaru konačno riješiti Samuela Umtitija.

Katalonski klub već neko vrijeme pokušava prodati francuskog defanzivca, a ljetos su mu čak nudili i sporazumni raskid saradnje koji je Umtiti na kraju odbio.

Francuz je ostao u Barceloni jer vjeruje da se može izboriti za mjesto u početnoj postavi ovog tima, ali sada mu je čini se jasno da od toga neće biti ništa.

Xavi je otvoreno priznao Umtitiju da neće računati na njega u nastavku sezone i da je najbolje da potraži novi klub ukoliko želi igrati. Njegovom odlasku nadaju se i čelnici kluba jer bi Umtiti tako oslobodio budžet za plate.

Francuz je jedan od najplaćenijih igrača u Barceloni trenutno, te u klubu se nadaju da će konačno očiti što bi itekako pomoglo kada je u pitanju dovođenje nekih novih pojačanja.

Španski mediji objavili su jučer da je za Umtitija interes pokazao Fenerbahče, ali i jedan klub iz Premiershipa koji je čini se dosta ozbiljnije ušao u pregovore s Barcelonom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Umtitija želi dovesti Newcastle koji bi tako pojačao defanzivu jer Svrakama ove sezone baš i ne ide u Premiershipu. Kako stvari stoje borit će se za opstanak, a bogati vlasnici će učiniti sve kako bi u januaru znatno pojačali tim.

Na listi želja nalazi se i Umtiti za kojeg je Newcastle spreman da plati oko 20 miliona eura i očekuju da će to Barcelona bez problema prihvatiti. Ipak, sada je sve do Umtitija jer je on i ljetos odbijao ponude koje bi Barcelona prihvatila, ali se nadaju da bi Newcastle mogao konačno biti klub u koji će on otići.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zalik
Idi bolan za 20 milki spasi i nas i sebe
3 1
Metuzalem
Ma druže nije on sam sebi tu platu dao, neko mu je ipak odobrio. A iskreno ako ode u Newcastle neće on sebi riješiti problem, jer će otići u ekipu koja ispada. Samo bi pomogao Barceloni. Možda zato i odbija ponude
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi