Vile su pronosale Manchester United: Đavoli osvojili samo bod kod Newcastlea i mogu biti sretni

Remi na St. James Parku

Vile su pronosale Manchester United: Đavoli osvojili samo bod kod Newcastlea i mogu biti sretni

Eldar Ganibegović

Newcastle i Manchester United podijelili su bodove u 19. kolu engleske Premier lige, a rezultat je na kraju glasio 1:1.

Svrake stižu do pogotka već u sedmoj minuti, a efektan gol postigao je Allan Saint-Maximin. Gol Francuza pogledajte klikom OVDJE.

Gosti u prvom poluvremenu nisu napravili skoro ništa, a domaćin je mogao i do dupliranja vodstva, no gol Wilsona u 38. minuti poništen je zbog ofsajd pozicije. Upravo je Wilson na kraju prvog dijela morao izaći zbog povrede, a zamijenio ga je Jacob Murphy.

U 48. minuti nova šansa za Saint-Maximina, izašao je sam na De Geu, no španski golman ovaj put uspješniji. Minuta 63. donosi novu šansu za goste, a De Gea ponovo spašava United nakon šuta Frasera. 

Domaći su tražili i penal minut kasnije, no sudija se nije oglasio. 

I kada Newcastle nije iskoristio svoje šanse, jednu situaciju u šesnaestercu domaćih koristi rezervista Edinson Cavani i iz drugog pokušaja postiže gol za 1:1. Klikom OVDJE pogledajte taj gol.

Oglasi

Do kraja je Cavani imao još jednu šansu, a Newcastle je propustio još nekoliko prilika da stigne do drugog gola i pobjede. U 87. minuti pogodili su stativu, a u nastavku akcije David de Gea nevjerovatno brani.

Tražili su domaći ponovo penal, ali kaznenog udarca nije bilo.

Crveni đavoli sada su sedmi sa 28 bodova i dvije utakmice manje, dok je Newcastle na 19. poziciji sa 11 osvojenih poena.

U narednom kolu Manchester United će za tri dana dočekati Burnley, dok će Newcastle istog dana u goste Evertonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 19. kolo:

Newcastle 1:1 Manchester United (Saint-Maximin 7'; Cavani 66')

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1621626775
Novinara i go vana vile mancester pronosale a njukastl nisu 2 zicera su imali jednom greska golmana jednom kavani sam na stativi bukvalno samo da je brzi bio ne rise. Lose odigrali jesu nije sporno
2 10
King_Kenny
...ja taman ulazim da napisem kako su ih opet vile pronosale kao i mnogo puta ove sezone,kad on u naslov to stavio...ovaj De Gea je najbolji golman na svijetu bez konkurencije trenutno,sta covjek brani to nije normalno...kako je ovo na kraju izvadio iz raslji to je za proucavanje.
7 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi