Svi pričaju da Newcastle dovodi Neymara i Ronalda, a trener je stao pred kameru i rekao tužnu vijest

Howe je bio samo realan

Svi pričaju da Newcastle dovodi Neymara i Ronalda, a trener je stao pred kameru i rekao tužnu vijest

E. Čaušević

U engleskim medijima prethodnih dana sve više piše o tome da će Newcastle na ljeto pokušati dovesti u svoje redove Neymara i Cristiana Ronalda i da bogati vlasnici ovog kluba neće štedjeti svoj novac, no onda je pred kamere stao trener Eddie Howe koji je otkrio kako zapravo stoje stvari na St. James Parku.

Poznato je da su Newcastle kupili tajkuni iz Saudijske Arabije koji su najavili ogromno ulaganje novca u ovaj klub, ali čini se kako oni imaju jasan plan i program i nisu baš spremni da se rasipaju previše s novcem.

Kako se bliži ljetni prelazni rok tako su sve veće špekulacije oko toga koga bi Newcastle mogao dovesti na kraju sezone, a u centru pažnje su posebno dva imena.

To su Neymar i Cristiano Ronaldo koji su navodno velika želja čelnika Newcastlea jer oni žele dovesti barem jednu veliku zvijezdu u ovaj klub u ljetnom prelaznom roku, ali čini se da to i nije baš u potpunosti tačno.

Nakon svih tih špekulacija oglasio se i Eddie Howe koji je jasno poručio da je politika kluba drugačija nego što se navodi u engleskim medijima i da oni imaju jasan plan kada su transferi u pitanju.

Iako su bogati vlasnici preuzeli Newcastle on je jasno poručio da klub nema namjeru da troši ogroman novac na pojačanja i jasno je šta je prava vizija ovog tima.

Oglasi

"Mi ne možemo sebi da priuštimo takve igrače jer su oni među najboljim na svijetu. Nikada nećemo biti u poziciji da ostvarujemo takve transfere i da im dajemo plate koje oni imaju", rekao je Howe i nastavio.

"Na nama je da radimo ispod radara, pronalazimo mlade igrače i razvijamo ih u ono što oni mogu postati. To je politika kluba i naših vlasnika. Važno je da smo svjesni šta možemo, a šta ne i ne treba očekivati neke bajke koje vam mediji pišu o nama".

Newcastle i ove sezone igra zaista fantastično i nalazi se pred plasmanom u Ligu prvaka što je bio glavni cilj kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Howe u ekipi nema igrača koje su prevelike zvijezde, ali je uspio da stvori odličnu atmosferu u ekipi što mu na terenu daje ogroman rezultat. Očito je to pravi recept za Newcastle i on ima povjerenje kluba.

Neymar će na ljeto gotovo sigurno napustiti PSG, no čini se da Newcastle za njega nije realna opcija. Također, i Ronaldo želi da napusti S. Arabiju i pokuša se vratiti u Evropu, a dolazak na St. James Park je čini se baš nerealan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi