Pojavio se klub koji želi, ali i može ispuniti zahtjeve Neymara

Blizu je odlaska iz Francuske

Pojavio se klub koji želi, ali i može ispuniti zahtjeve Neymara

S. Mlaćo

Navijači PSG-a traže odlazak Brazilca Neymara koji je skupo plačen, a očekivanja nije opravdao.

Brazilac je imao i problema sa povredom, a navijači su mu čak stigli ispred kuće kako bi mu poručili da žele njegov odlazak.

On se kratko oglasio na Instagramu i veliko je pitanje da li će promijeniti sredinu, te ko uopšte može da plati njegove usluge.

“Ne dozvoli drugima da vas uvuku u njihovu oluju, već ti njih uvedi u svoj mir“, napisao je Neymar.

Navodno bi njegove želje mogao ispuniti bogati engleski Newcastale, kojim uprava investicijsk fond iz Saudijske Arabije.

Oglasi

Novac im nije problem, čak naprotiv, a žele dovesti Brazilca u svoj klub.

Bio bio te veliki, kako za ekipu, tako i marketinški, te za samu Premier ligu. Ranije su iz Newcastlea željeli Cristiana Ronalda, no nisu uspjeli u svojim namjerama.

Neymar je međutim u više navrata isticao kako nema namjeru da ide iz PSG, a ko bi i otišao s platom od 50 miliona eura godišnje i ugovorom koji ističe tek za dvije godine.

Brazilac je, podsjetimo, stigao u PSG 2017. godine iz Barcelone. Plaćen je i danas rekordnih 222 miliona eura, no ovu plaćenu cifru nikada nije opravdao i dosta puta je zbog povreda propuštao utakmice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neymar je odavno van terena zbog povrede. On se neće vraćati u dres PSG-a ove sezone i vidjet ćemo šta će se s njim i PSG-om dešavati tokom ljeta.

Ovu sezonu Neymar je okončao s 29 odigranih utakmica uz učinak od 18 golova i 17 asistencija. Za šest godina brazilski fudbaler je nastupio u 173 utakmice uz 118 postignutih golova i 77 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi