Navijači Newcastlea razočarani: Novi dres kluba skoro isti kao onaj reprezentacije Saudijske Arabije

Sve je u znaku novih vlasnika

Navijači Newcastlea razočarani: Novi dres kluba skoro isti kao onaj reprezentacije Saudijske Arabije

E. Čaušević

Newcastle predstavio je danas nove dresove koje će ovaj klub koristiti u narednoj sezoni.

Od Newcastlea se u novoj sezoni očekuju velike stvari nakon što je klub prije nešto više od pola godine kupio Mohammed bin Salman od kojeg se očekuju ogromna ulaganja na St. James Parku.

Bogati vlasnici iz Saudijske Arabije ne kriju da žele od Newcastlea napraviti jedan od najboljih klubova u Evropi, ali jasno je da će im za to biti potrebno vrijeme i mnogo novca.

U Newcastleu vlada već mjesecima euforija zbog dolaska novih vlasnika, ali nisu baš svi oduševljeni velikim promjenama koje se dešavaju.

Mnogi navijači ovog kluba su iznenađeni izgledom novih dresova Newcastlea koje je klub jutros zvanično predstavio. Riječ je o trećoj garnituri dresova koja je u bojama Saudijske Arabije.

Newcastle United Unveil Controversial Third Kit In Saudi Arabia Colours

Navijači Newcastlea smatraju da je to previše i da novi vlasnici ne smiju u potpunosti da prisvoje i mijenjaju cijelu historiju kluba, te da nije primjereno da dresovi budu u takvim bojama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dres neodoljivo podsjeća i na dresove reprezentacije Saudijske Arabije, a jedina razlika je grb i sponzor na prednjoj strani ovih dresova.

Spot the difference: Newcastle's new away kit (left) and the Saudi national team's (Photo: aycazehraakcay/Getty)

Top Komentari

MaDaj
Stvarno nekoga libo racku za treći dres
9 0
brutal_bandal
Pa dobro treci dres u njemu ce se odgrat 5 utakmica,nece citavu sezonu u njemu
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi