Bijelim dimom iznad St. James' Parka danas potvrđeno novo pojačanje Newcastlea

Zaoštrio konkurenciju na golu

Bijelim dimom iznad St. James' Parka danas potvrđeno novo pojačanje Newcastlea · Zvanično

E. Škorić

Engleski premierligaš Newcastle United danas je potvrdio najnovije pojačanje.

Newcastle je urnebesnom objavom na Twitteru najavio dolazak Nicka Popea, 30-godišnjeg engleskog golmana koji je za oko 10 miliona funti kupljen od Burnleyja, a potpisao je ugovor na četiri godine.

Svrake su transfer potvrdile interesantnom objavom koja prikazuje bijeli dim iznad St. James' Parka. Poznato je da se bijeli dim u Vatikanu pojavljuje iznad Sikstinske kapele i oznčava da je novi papa izabran na dužnost.

Pope je bio u timu godine u Premier ligi 2020. godine, ali prošle sezone nije uspio pomoći svom bivšem klubu da ostane u ligi. Trenutno je drugi golman u reprezentaciji Engleske za koju je nastupio osam puta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Ovog ljeta za njega je vladao veliki interes iz drugih klubova, pa bih se zahvalio našim vlasnicima i svima iza kulisa što su nam pomogli da ga uzmemo ispred konkurencije", rekao je trener Newcastlea Eddie Howe.

Popeu slijedi borba s Martinom Dubravkom za mjesto na golu ambicioznog i bogatog kluba. Pope je drugo pojačanje nakon lijevog beka Matta Targetta, dok je sve izvjesniji i dolazak stopera iz Lillea Svena Botmana.

Top Komentari

Paulass
Lijеp pоzdrav) Zоvem sе Paulа, imаm 24 gоdine) SЕХ mоdel роčеtnik 18+) Vоlim dа sе slіkam gоla) Оcijenite mоje fоtоgrafije nа lіnku -->> Ja.cat/id379052
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi