Bosna i Hercegovina će imati podršku: Okupljaju se naši navijači u Newcastleu

Pred meč s Engleskom

Bosna i Hercegovina će imati podršku: Okupljaju se naši navijači u Newcastleu

Eldar Ganibegović, foto: E. Haračić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će imati podršku velikog broja navijača u Newcastleu koji se nekoliko sati prije utakmice već polako okupljanju na ulicama ovog grada.

Večeras će od 20:45 sati po srednjoevropskom računanju vremena (19:45 po lokalnom) na St James' Parku u Newcastleu snage u prijateljskoj utakmici odmjeriti fudbalske reprezentacije Engleske i Bosne i Hercegovine.

Stadion je već odavno rasprodan što su prije nekoliko dana objavili engleski mediji, a ispunjen će biti i sektor predviđen za gostujuće navijače.

Tako će naša selekcija imati podršku od oko 3.000 gledatelja kako smo danas uspjeli saznati na ulicama Newcastlea gdje se nekoliko sati prije utakmice okupljaju navijači.

U priloženoj galeriji iznad koju je zabilježio naš reporter koji je na licu mjesta možete vidjeti navijače u našim dresovima na ulicama ovog engleskog grada.

Osmi njih, tu je i dosta navijača reprezentacije Engleske kojoj ćemo večeras glumiti Sloveniju i Srbiju s kojima su u grupi na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Glavni sudija večerašnje utakmice biti 32-godišnji norveški sudija Rohit Saggi. Nakon što je prošle godine sudio Gruzija - Tajland i ove Irska - Belgija, biti će mu to treća prijateljska utakmica koju sudi reprezentacijama.

Tek počinje da gradi karijeru, pa tako ima i nekoliko utakmica u Evropskoj ligi i kvalifikacijama za UEFA-ina takmičenja s početka sezone. U prosjeku pokazuje četiri žuta kartona po utakmici, dok vrlo rijetko daje crvene kartone.

Andres Olav Dale i Morte Jensen, njegovi sunarodnjaci, biti će mu pomoćnici večeras. Ni za njih se nema šta mnogo reći, također su na počecima sudijske karijere, a spomenimo da delegati i kontrolori dolaze iz Danske.

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Treba mi dres od Demirovica, nece Dzeko dugo igrati! !Hajmo Bosno i Hercegovino!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi