Završena tri transfera u Engleskoj - Newcastle inkasira 80 miliona eura

Zanimljivi transferi

Završena tri transfera u Engleskoj - Newcastle inkasira 80 miliona eura

Eldar Ganibegović

U Engleskoj su dogovorena još tri transfera. Newcastle United je akter u svakom, te će ovaj klub inkasirati 80 miliona eura.

Yankuba Minteh je 19-godišnji krilni fudbaler iz Gambije za kojeg je došao kraj avanture u Newcastleu.

Ovaj dečko minulu sezonu proveo je na posudbi u Feyenoordu, te je u dresu nizozemskog velikana na 27 mečeva u Eredivisiji postigao 10 golova i podijelio šest asistencija.

Njega je Newcastle United prodao Brightonu. Cijena transfera je 38,8 miliona eura.

Podsjetimo, on je u Newcastle stigao iz danskog Odensea za osam miliona eura prošloga ljeta, a u Evropu je stigao 2022. godine iz Steve Bika iz rodne Gambije.

Povezivao se ovog ljeta i s klubovima kao što su Lyon, Borussia Dortmund i Bešiktaš, no na kraju je šestostruki reprezentativac Gambije (dao tri gola), prešao u Brighton.

Oglasi

Elliot Anderson je još jedan igrač kojeg je Newcastle prodao i za njega će inkasirati 41,2 miliona eura.

Ovaj 21-godišnji veznjak je dijete Newcastlea, a do sada je bio na posudbama u Bristol Roversu i igrao je za mlađe selekcije Newcastlea.

Njegov naredni klub biti će Nottingham Forest koji s dosta velikim ambicijama ulazi u narednu sezonu.

Minule sezone je u Premier ligi na 21 nastupu upisao dvije asistencije, a igrao je i na po dva meča u FA Cupu i Ligi prvaka.

Do sada je nastupio pet puta za mlađe selekcije Škotske, a vidjet ćemo da li igrama u Nottinghamu može da zaradi poziv u A tim.

Oglasi

Odysseas Vlachodimos je novi golman Newcastlea. Stiže iz Nottinghama, no za sada nije poznati koliko će ga Svrake platiti.

Karijeru je počeo u Stuttgartu, a prije dolaska u Englesku igrai je za Panathinaikos i Benficu.

Ovaj golman rođen je u Stuttgartu i igrao je na čak 47 utakmica za mlađe selekcije reprezentacije Njemačke.

Kada je došlo vrijeme da bira A tim, odabrao je Grčku za koju je do sada nastupio na 42 utakmice od debija 15. juna 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi