Bogati klub poslao ponudu za Lunina, Perezu nije trebalo dugo da im odgovori

Ide li Ukrajinac?

Bogati klub poslao ponudu za Lunina, Perezu nije trebalo dugo da im odgovori

Edmir Škorić

Ukrajinski reprezentativni golman Andrej Lunin imao je sjajnu sezonu u Real Madridu, pa i ne čudi što ga traže razni evropski timovi.

Lunin bi po prikazanom trebao da bude prvi golman i bio bi u bilo kojem klubu, ali Ukrajinac teško može biti prvi izbor Madriđana pored Thibauta Courtoisa.

Iako je oduševljavao tokom cijele sezone, Lunin je na kraju morao sa klupe gledati finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, a Courtois se vratio među stative i oduševio ponovo, sačuvavši mrežu netaknutom, te odbranivši neke velike šanse igrača Borussije.

Carlo Ancelotti nije imao dilemu ko će braniti u finalu i Luninu je tako indirektno poručio da mora da se zadovolji statusom drugog golmana, dok on smatra da treba biti broj 1.

Stoga Lunin razmišlja da na ljeto ode u klub gdje će biti prvi golman. On ima ionako ugovor do kraja naredne sezone, tako da Real može sada da ga proda, ili će otići bez odštete sljedećeg ljeta.

Oglasi

Newcastle je jedna od ekipa koja traži golmana i smatra Lunina pravim izborom. Engleski tim nudi do 30 miliona eura, ali Florentino Perez, predsjednik Reala, rekao je da ga to ne zanima i da želi da Lunin ostane. No, u slučaju da je Luninova želja da ide, onda će se ta ponuda razmatrati.

U slučaju da ne osiguraju dolazak Lunina, Svrake će pokušati da dovedu gruzijskog golmana Mamardasvhilija iz Valencije, koji bi manje koštao, a svejedno je sjajan golman.

Nick Pope (32) je trenutno prvi golman Newcastlea, koji ima i Martina Dubravku (35), te Lorisa Kariusa (30), ali na St. James' Parku nisu zadovoljni načinom na koji su njih trojica odrađivali posao tokom sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub kojim upravljaju bogati Arapi imaju mogućnost za nove akvizicije ovog ljeta i pokušat će značajno da pojačaju tim, a golmanska pozicija smatra se jednom od ključnih.

Newcastle je prošle sezone završio na sedmom mjestu sa 60 bodova, ali to nije bilo dovoljno da se izbori još jedan nastup u Evropi i to je razočaravajuće, ako se uzme u obzir da su prošle sezone igrali grupnu fazu Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi