Stotine zlatnih poluga na meču Lige prvaka: Iza svega se krije originalni pokušaj poniženja

Originalan protest navijača Borussije

Stotine zlatnih poluga na meču Lige prvaka: Iza svega se krije originalni pokušaj poniženja

Admin Čaušević

Na meču 4. kola Lige prvaka između Borussije Dortmund i Newcastle Uniteda viđen je originalan protest navijača njemačkog kluba. Nije teško pogoditi šta se krije iza svega.

Na početku drugog poluvremena na teren Signal Iduna Parka ubačeno je na stotine umjetni zlatnih poluga kao znak protesta onog što radi Saudijska Arabija.

Kao što je poznato Saudijci posljednjih godina ulažu ogroman novac u fudbal, pa tako su između ostalih putem svog PIF fonda kupili i Newcastle United.

Engleski tim od ove sezone igra u zelenim dresovima na gostovanjima što je ustvari boja Saudijske Arabije. Na taj način se promoviše ta zemlja.

Osim zlatnih poluga u teren su navijači Borussije bacali i lažne novčanice kao i teniske loptice zbog čega će ovaj klub sigurno dobiti određenu kaznu od UEFA-e.

Oglasi

Poznato je da su generalno njemački navijači protiv modernog fudbala, tačnije ulaska inostranog kapitala ili većinskog vlasništva jednog lica pa ovakvi protesti nisu iznenađenje.

S jedne strane se mora čestitati Nijemcima na originalnoj ideji da iskažu svoj vid protestva protiv svega što rade Saudijci, ali teško je vjerovati da će bilo šta uraditi.

Otkako su kupili Newcastle Uniteda Saudijci su pametnim ulaganjem od Svraka napravili jedan od najboljih engleskih klubova te ih vratili u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Glavni cilj azijske zemlje je da dobije organizaciju Svjetskog prvenstva 2034. godine. Jedini je kandidat za to takmičenje i sada je sve na FIFA-i.

Posljednjih godina Saudijci su svoju zemlju doveli veliki broj popularnih sportskih događaja, ulažu ogroman novac te ne pitaju za cijenu kako bi ostvarili ono što su zamislili.

Top Komentari

user1675926959
Dortmundska sirotinja koji Bavarci izrabljuju Bolje biti New Castle nego kokuzni Dortmund
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi