Pola Old Trafforda otišlo ranije kući zbog nove blamaže Manchester Uniteda
(AP Photo/Dave Thompson)

Težak poraz od Newcastlea

Pola Old Trafforda otišlo ranije kući zbog nove blamaže Manchester Uniteda

Midhat Šljivak

Manchester United je na Old Traffordu doživio novu blamažu. U osmini finala Carabao kupa Crvene đavole je deklasirao Newcastle s 3:0.

Manchester United ponovo prolazi kroz ogromnu krizu. Nakon što ih je u prvenstvu deklasirao gradski rival Manchester City s 3:0, na Teatru snova večeras je u osmini finala Carabao kupa istim rezultatom slavio i Newcastle.

Katastrofalan meč odigrao je United, a dobar dio posla gosti su obavili već u prvom poluvremenu kada su stekli dva gola prednosti.

Do vodstva Svrake stižu u 28. minuti. Miguel Almiron bježi odbrani Crvenih đavola i matira Onanu za prednost od 1:0.

Samo osam minuta kasnije novi gol u mreži domaćih. Ovog puta mladi 19-godišnji Lewis Hall zabija za prednost od 2:0 što je bio rezultat nakon prvog dijela.

Oglasi

Imao je i United određene šanse koje međutim nije iskoristio, ali zato Newcastle itekako dobro zna zabijati kada god im se ukaže prilika.

Kraj za tim Erika ten Haga stigao je u 60. minuti. Pogriješio je očajni Amrabat na sredini terena, Joelinton je uposlio Wilocka, a ovaj postiže pogodak za 3:0.

S obje strane je do kraja moglo biti još golova. Ipak, ostalo je 3:0 i Newcastle je ostvario plasman dalje.

Koliko su navijači nezadovoljni pokazuje i činjenica da se pola Old Trafforda ispraznilo nakon trećeg gola gostiju i takva slika govori više od 1000 riječi.

Težak je ovo period i za menadžera Erika ten Haga koji bi lako mogao postati bivši u narednim danima.

Prolaz dalje pored Newcastlea ostvarili su još West Ham, Liverpool, Chelsea, Everton i Fulham, a postignuti su ovi rezultati.

West Ham - Arsenal 3:1
Bournemouth - Liverpool 1:2
Chelsea - Blackburn 2:0
Everton - Burnley 3:0
Ipswich - Fulham 1:3
Manchester United - Newcastle 0:3

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Imal vas kockaste glave hahah opet sudije protiv vas hahah
0 2
atomskimrav
UTD kao kurava, umjesto dresova trebaju crvene haltere i potpun dojam. **** ih ko stigne.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi