Newcastle United doživio blamažu na Etihadu

City raspucan

Newcastle United doživio blamažu na Etihadu

Tri utakmice 34. kola Premiershipa odigrane su s početkom od 19.00 sati, a najviše golova bilo je na Etihadu gdje je domaći Manchester City porazio Newcastle United sa čak 5:0. 

Građani su krenuli silovito u ovaj meč i već nakon 20 minuta su vodili sa 2:0 golovima Gabriela Jesusa i Mahreza. U drugom poluvremenu još tri gola u mreži Svraka, a pogađali su redom Fernandes (autogol), David Silva i Raheem Sterling.

Ekipa Wolvesa ostala je i definitivno bez ikakvih šansi da se pklasira u Ligu šampiona jer je večeras izgubila od Sheffield Uniteda sa 1:0 u gostima i na taj način ostala na minus sedam u odnosu na Leicester City. Jedini gol na ovom susretu viđen je tek u sudijskoj nadoknadi a postigao ga je Egan.

U preostalom susretu Burnley je savladao u gostima West Ham i na taj način mu zagorčao život jer ga je bacio u žestoku borbu za opstanak. Jedini gol na ovom meču postigao je Rodriguez.

Večeras se u Premiershipu igra još jedan duel i to onaj između Brightona i Liverpoola. Susret je na rasporedu od 21:15 časova.

Premiership, 34. kolo:

Manchester City - Newcastle 5:0

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sheffield United - Wolves 1:0

West Ham United - Burnley 0:1

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi