Golman uhvatio loptu u ruke van šesnaesterca, dobio samo žuti karton, a sada je objašnjeno zašto

Harry Lewis se zbunio

Golman uhvatio loptu u ruke van šesnaesterca, dobio samo žuti karton, a sada je objašnjeno zašto

E. Čaušević

Nevjerovatnu scenu vidjeli smo danas u četvrtom rangu engleskog fudbala na utakmici Newporta i Bradford Cityja. U centru pažnje bio je golman gostujućeg tima Harry Lewis koji je uhvatio loptu u ruke izvan svog kaznenog prostora, ali je za to dobio samo žuti karton što je mnoge iznenadilo.

Newport i Bradford sastali su se danas u meču 36. kola četvrtog ranga u Engleskoj, a utakmica je na kraju završena rezultatom 1:1.

Do prednosti su stigli prvo gosti i to u 36. minuti kada je Cook postigao pogodak za prednost Bradforda od 1:0.

Međutim, Newport je uspio u nastavku meča da dođe do remija. Domaći su na 1:1 poravnali u 61. minuti nakon što je Ridehalgh zabio autogol za oduševljenje navijača na Rodney Parade stadionu.

No, ono o čemu bruji fudbalski svijet jeste nevjerovatna situacija koju smo vidjeli u 21. minuti kada je golman gostujućeg tima napravio bizarnu grešku zbog koje su mnogi vjerovali da će dobiti direktan crveni karton.

Naime, Lewis je nakon jedne duge lopte istrčao s gola i na šok i nevjericu svih uhvatio je loptu u ruke iako je bio čak pet metara izvan kaznenog prostora.

Oglasi

Sudija je odmah prekinuo utakmicu i vjerovalo se da će golmanu Bradforda pokazati crveni karton, ali se to nije desilo.

Na svu sreću po Lewisa on je dobio žuti karton i ostao je na terenu što je naljutilo navijače Newporta. Međutim, ubrzo nakon toga stiglo je objašnjenje zašto glavni sudija ove utakmice nije isključio golmana gostiju.

Naime, Lewis je mislio da je još uvijek u šesnaestercu zbog linije koja se nalazi na terenu, ali služi inače za utakmice ragbija.

No, Lewisa je ta linija zbunila i mislio je da se tu završava njegov šesnaesterac, ali se prevario. To je objasnio i glavnom sudiji koji mu je na kraju pokazao samo žuti karton i čini se da je donio pravu odluku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije