Milinković-Savić izabran za igrača utakmice, Ronaldu pao mrak na oči, pa pokazao pravo lice!

O reakciji Portugalca svi pričaju

Milinković-Savić izabran za igrača utakmice, Ronaldu pao mrak na oči, pa pokazao pravo lice!

Endin Čaušević

Al Nassr je večeras nakon velikog preokreta i produžetaka pobijedio Al Hilal u finalu Kupa arapskih šampiona sa 2:1, a junak je bio Cristiano Ronaldo. No, svoje pravo lice Portugalac je pokazao kada je saznao da je Sergej Milinković-Savić izabran za igrača utakmice.

Al Hilal je bio pred pobjedom u ovom meču jer je vodio sa 1:0 i imao igrača više, ali ni to nije zaustavilo Ronalda i društvo da na kraju dođu do trofeja.

Ekipa Al Hilala povela je u 51. minuti kada je Michael pogodio glavom nakon centaršuta Malcoma, ali ismijavanjem Ronalda kopirajući njegovo slavlje samo je probudio zvijer u portugalskom fudbaleru.

Iako je u 71. minuti Al Nassr ostao s igračem manje zbog crvenog kartona Al Amrija samo tri minuta kasnije ovaj tim je poravnao na 1:1, a gol je zabio Ronaldo nakon asistencije Talisce.

Utakmica je otišla u produžetke, a potom je ponovo nevjerovatno Ronaldo stupio na scenu. Portugalac je u 98. minuti zabio gol za 2:1 i donio preokret Al Nassru, ali i titulu osvajača Kupa arapskih šampiona.

Oglasi

Ronaldo je zasluženo proglašen za igrača turnira i najboljeg strijelca, no kada je vidio da nije igrač utakmice pao mu je mrak na oči.

Trofej igrača utakmice dobio je Sergej Milinković-Savić, a Ronaldo je potom pokazao pravo lice. Vidjelo se koliko je Portugalac nezadovoljan takvom odlukom, te su taj trenutak snimile i kamere.

Ronaldo je od organizatora turnira tražio objašnjenje zbog čega je SMS dobio trofej igrača utakmice, a ne on koji je s dva gola odlučio pobjednika i očito je bio siguran da će dobiti i tu nagradu.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1690446838053089280[/twitter]

Međutim, i SMS je odigrao sjajnu utakmicu i u Al Hilalu je bio daleko najbolji pojedinac na terenu. No, da je čudna odluka da on bude ispred Ronalda što se tiče igrača utakmice treba priznati da zaista jeste.

Ipak, to je samo pokazalo kakav ego ima Ronaldo i da jednostavno takve "poraze" ne može podnijeti kao pravi profesionalac i šampion.

Top Komentari

Bajernovac
Cuj SMS
4 1
user1574859714
Zato ovaj sebicnjak nikad nece biti najbolji
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi