Iranci se posebno spremaju za dolazak Neymara, Brazilac šokiran: "To nije moguće"

Pripremaju teren

Iranci se posebno spremaju za dolazak Neymara, Brazilac šokiran: "To nije moguće"

Edmir Škorić
Teme:

U azijskoj Ligi prvaka sljedećeg utorka u Iranu će Nassaji Mazandaran na stadionu Azadi u Teheranu ugostiti Al Hilal, bogatu ekipu iz Saudijske Arabije.

Iranski prvoligaš imat će tu čast da se suoči sa Al Hilalom za koji igrjau neke velike zvijezde, a prije svih u centru pažnje je nekadašnji igrač Barcelone i PSG-a Neymar.

Stanje na terenu u pripremi ove utakmice čak je privuklo pažnju brazilske zvijezde, pa je danas putem društvenij mreža prokomentarisao snimak na kojem se vidi priprema terena.

Na snimku se vide pravokutni komadi trave koji se postavljaju na pješčano tlo, a u Saudijskoj Arabiji su sve to odmah objavili uz poruku da je "katastrofalno".

Na svom nalogu na X-u , nekadašnjem Twitteru, Neymar je ismijao kvalitet i pripremu samog terena:

Oglasi

"To nije moguće (smijeh)", napisao je napadač.

Remijem 1:1 protiv Navbahora iz Uzbekistana, u debiju u azijskoj Ligi šampiona, Al Hilal zauzima drugo mjesto u Grupi D, sa jednim bodom. Nassaji Mazandaran je vodeći, sa tri, pošto je u prvom kolu pobijedio Mumbai City iz Indije.

Klubovi se sastaju ovog utorka sa početkom u 18 sati, u drugom kolu grupne faze kontinentalnog takmičenja. Za saudijski tim Neymar ima četiri utakmice i dvije asistencije, kao i promašeni penal.

Osim Neymara, za Al Hilal igraju i Bono (golman doveden iz Seville), potom bivši stoper Napolija Kalidou Koulibaly, u vezi su Ruben Neves i Sergej Milinković-Savić, a u napadu uz Neymara njegov sunarodnjak Malcom, kao i Srbin Aleksandar Mitrović.

Ekipu vodi proslavljeni portugalski stručnjak Jorge Jesus (69), koji je prethodno radio u Benific.

Top Komentari

K79
pa na snimku se lijepo vidi da je ovo trava iza gola sto znaci da se radi o estetskim korekcijama cccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi