Neymaru je Al Hilal usputna stanica i već se zna njegov naredni klub
Foto - EPA

Povratak u voljeni klub

Neymaru je Al Hilal usputna stanica i već se zna njegov naredni klub

Midhat Šljivak

Brazilska zvijezda Neymar (31) jedan je u nizu fudbalera koji su proteklog ljeta otišli u Saudijsku Arabiju. PSG ga više nije želio, pa je Brazilac odlučio da dodatno zaradi i potpisao je unosan ugovor s Al Hilalom. Međutim, ovaj klub mu je samo usputna stanica jer bi već naredne godine on mogao kući u ekipu Santosa.

Neymar je u Saudijsku Arabiju stigao kao jedna od najvećih fudbalskih zvijezda. Međutim, u tri utakmice nikog nije pretjerano oduševio, što je bilo dovoljno da odmah počnu kružiti priče o njegovom nezadovoljstvu koje je Brazilac opovrgao.

Međutim, brazilski novinar Ademir Quintino tvrdi da je Al Hilal zapravo samo usputna stanica za Neymara i da će on već za godinu dana promijeniti klub. Već se zna i gdje će igrati, a to je njegov voljeni Santos.

"Tokom razgovora s prijateljima Neymara Juniora i njegovim ocem, dobio sam informaciju da on nije potpisao ugovor na četiri godine s Al Hilalom, već na samo jednu sezonu kako bi se mogao vratiti u Santos pred Svjetsko prvenstvo", navodi Quintino i dodaje:

"Neymar je lično od Santosa zatražio povratak u klub. Imamo zajedničke prijatelje, koje neću imenovati i tako znam da ima veliku želju da se vrati u klub. Neymar je rekao prijateljima da nije potpisao četverogodišnji ugovor sa Saudijcima kako bi se mogao vratiti u klub, barem godinu prije početka Svjetskog prvenstva", govori ovaj novinar.

Oglasi

Neymar je prethodnih šest godina nosio dres francuskog PSG-a. Međutim, nije se proslavio i navijači su tražili njegov odlazak mjesecima unazad.

Klub ga je ovog ljeta odlučio prodati. Stigla je ponuda od Al Hilala od 90 miliona eura koja je prihvaćena, a i fudbaler ima ogromnu platu u ovom klubu.

Podsjetimo, on je prije PSG-a nastupao za Barcu u čije redove je 2013. godine stigao iz Santosa u kojem je proveo pola života.

On je za prvi tim ovog brazilskog kluba još kao veoma mlad igrač uspio odigrati čak 139 utakmica i imao je učinak od 72 gola i 37 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi