Barcelona i Neymar konačno postigli dogovor

Laporta odlučio da riješi problem

Barcelona i Neymar konačno postigli dogovor

E. Čaušević

Neymar je na ljeto 2017. godine sve iznenadio kada je odlučio napustiti Barcelonu i preći u PSG.

PSG je odlučio da aktivira otkupnu klauzulu brazilskog igrača i dovede ga na Park prinčeva za nevjerovatnih 222 miliona eura. Navijači Barcelone su očekivali da će Neymar odbiti ovu ponudu, ali su se prevarili.

Neymar je tada nekoliko sedmica prije transfera već sve dogovorio s Parižanima iako mu je tek tada na snagu stupio novi ugovor koji je potpisao s Barcelonom.

Jedna od klauzula u ugovoru bila je da Barcelona mora platiti Neymaru oko 22 miliona eura za "vjernost klubu" iako je novi ugovor bio na snazi tek desetak dana, a zatim je on prešao u PSG.

Barcelona je odbila da isplati Neymaru ovu sumu novca, a on je zbog svega toga odlučio da iz tuži.

Međutim, i u katalonskom klubu su bili spremni na to jer su i oni tužili Neymara i od njega tražili oko deset miliona eura jer im je iza leđa pregovarao s francuskim klubom.

Prepucavanje Neymara i tadašnje uprave Barcelone trajalo je dvije godine, ali čini se da će se to sve promijeniti nakon što je Joan Laporta izabran za novog predsjednika katalonskog kluba.

Naime, španski mediji objavili su sinoć da je Laporta spreman da riješi problem s Neymarom oko novca kojeg on traži.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Barcelona i Neymar su u pregovorima i čini se da je Brazilac spreman za dogovor koji će biti zadovoljavajući za obje strane. Neymar je odustao od sume novca koju je tražio nakon što je Bartomeu otišao iz Barce i očito je da je on bio najveći problem u svemu.

Barcelona i Neymar su čini se konačno postigli dogovor, a tako će izbjeći sudske formalnosti i smanjiti troškove za sve sudske procese koji su pokrenuti predhodnih godina.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Iziksaudvicu
Većina fudbalera dno dna. Plate milionske, obraz ne postoji.
7 0
Zoilomas
Potpises novi ugovor s Barcelonom u kojem stoji klauzula od 22 milliona za povjerenje i odanost klubu, deset dana nakon toga potpisujes za Paris, napustas klub i trazis da ti se ta klauzula za odanost isplati. I onda kad klub kaze ne, klub tuzis dok ne popuste i isplate bar 10 miliona. Jeb*te koja fukara od covjeka, zar ste svi takvi hostapleri?
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi