Neymar otkrio kako bi izgledao savršen igrač za njega: "Messijeva lijeva noga, Mbappeova brzina..."

Zanimljiv izbor Brazilca

Neymar otkrio kako bi izgledao savršen igrač za njega: "Messijeva lijeva noga, Mbappeova brzina..."

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar otkrio je kako bi izgledao za njega najsavršeniji fudbaler na svijetu.

Neymar je dao zanimljiv intervju za francuske medije u kojem je govorio o svojoj dosadašnjoj karijeri.

Također, jedno od pitanja bilo je kako bi izgledao savršen fudbaler za Neymara ukoliko bi mogao da uzme neku od osobina ostalih svjetskih igrača.

"Uh, čovječe... savršen igrač? Smijem li sebe uzeti u obzir? Smijem, eh dobro onda da počnemo", kazao je Neymar na početku i zatim je nastavio.

"Što se tiče fizičkih predispozicija tu bih izabrao Cristiana Ronalda. Dodao bih 'elastičnost' Zlatana Ibrahimovića i igru glavom koju ima Sergio Ramos. Da ima brzinu kao Kylian Mbappe i lijevu nogu Lionela Messija. Također, dodao bih još pozicioniranje Lewandowskog, defanzivnu igru Kantea i kreiranje akcija u veznom redu poput Verratija. To je savršen igrač za mene".

Neymar je oduševio mnoge izborom osobina od pojedinih igrača, ali su najviše bili iznenađeni što se u ovoj konkurenciji našao N'Golo Kante koji ove sezone sjajni igra u Chelseaju.

Očito je da i Neymar prati francuskog veznjaka čim ga je uvrstio među takve velikane, ali i u izbor svog savršenog fudbalera.

Također, Neymar je nedavno otkrio da bi još u karijeri volio igrati u istoj ekipi s Cristianom Ronaldom jer je do sada imao priliku da igra s Lionelom Messijem i Kylianom Mbappeom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Volio bih igrati s Cristianom Ronaldo. To je nešto što bih volio uraditi jer sam već igrao s Messijem ili igram s Kylianom Mbappeom, ali nisam bio u mogućnosti igrati s Cristianom", kazao je Neymar.

Brazilac je nedavno objavio da ostaje u PSG-u jer je produžio ugovor na još četiri godine. Nije nemoguće da mu se već naredne sezone u ekipi pridruži Cristiano Ronaldo jer se sve više špekuliše da će Portugalac ovog ljeta napustiti Juventus.

Top Komentari

Zoilomas
Covjek zna sta valja sto jest jest
3 1
realno_govoreci
Vama cudno sto je izabrao Kantea? Pa lik najbolji trenutno na svijetu na svojoj poziciji,ko god prati fudbal zna koliko vrijedi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi