Angel Di Maria nadmašio nevjerovatni rekord Safeta Sušića
Foto - EPA

Nakon 30 godina rekord nadmašen

Angel Di Maria nadmašio nevjerovatni rekord Safeta Sušića

M. Šljivak

Argentinski fudbaler Angel Di Maria (33) nadmašio je rekord legendarnog Safeta Sušića po broju asistencija u dresu PSG-a.

On je u utakmici finala Kupa Francuske protiv Monaca asistirao za gol Kylianu Mbappeu, te je postao najbolji asistent u historiji pariškog kluba.

Argentincu je ovo bila ukupno 104. asistencija za klub iz Pariza u 261. utakmici i osamio se na vrhu ove liste ispred Safeta Sušića, koji je ostao na 103 asistencije.

Niko drugi nije ni blizu Di Mariji i Sušiću. Treći po broju asistencija je Mustapha Dahleb (80), a od aktivnih igrača PSG-a, trojica su među deset najboljih.

Mbappe je na četvrtom mjestu sa 56 asistencija, Verratti ima 53, a Neymar 46.

Sušić je, podsjetimo, dres PSG-a nosio od 1982. do 1991. godine. U tom periodu je je odigrao 344 utakmice i pored 103 asistencije upisao je i 85 golova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ipak, treba istaći da se osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća igralo dosta manje utakmica nego danas, pa je Sušićev učinak po tom mnogo veći.

Angel Di Maria je u PSG stigao 2015. godine iz Manchester Uniteda. Odigrao je za sada 261 meč i ima učinak od 87 golova i 104 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi