Francuzi Miralema Pjanića povezuju sa dva kluba
Foto - EPA

Napušta li Barcelonu?

Francuzi Miralema Pjanića povezuju sa dva kluba

M. Šljivak

Miralem Pjanić nalazi se na listi igrača koje Barcelona ima namjeru prodati u ljetnom prijelaznom roku.

Bh. veznjak je tek prošlog vikenda nakon gotovo tri mjeseca dobio šansu za igru od Ronalda Koemana, a španski mediji pišu da je 31-godišnji fudbaler na listi igrača koje klub želi prodati.

Iako je Pjanić ranije govorio kako ima namjeru ostati u Barceloni, ponude koje dolaze iz drugih klubova su veoma primamljive i neće biti nikakvo čudo ako reprezentativac BiH napusti Camp Nou.

Francuski mediji javljaju da za sada najviše interesa za Pjanića pokazuju PSG i Chelsea. Interes oba tima veoma je ozbiljan i oni će ga pokušati dovesti u svoje redove tokom ljeta.

Chelsea se već određeni period povezuje sa Pjanićem. Navodno ga Thomas Tuchel želi u svom timu i vidjet ćemo da li će Miralem zaista zaigrati na Stamford Bridgeu.

Oglasi

PSG se i prije nekoliko sezona pojaviljivao kao opcija za Pjanića. Međutim, on je tada ostao u Juventusu, iako je ponuda iz Pariza bila zaista primamljiva.

Katalonski mediji su prije nekoliko dana objavili kako je i Juventus zainteresovan za usluge bh. fudbalera i da za njegove usluge nude Rodriga Bentancura.

Također, povezivao se još sa Manchester Cityjem i Interom, pa će ovo ljeto za bh. fudbalera biti veoma uzbudljivo kada je transfer u pitanju.

Pjanić je ove sezone igrao jako malo kod Ronalda Koemana. Nastupio je samo 29 puta, većinom je ulazio sa klupe i na terenu je proveo 1269 minuta.

Joan Laporta potvrdio da slijede velike promjene u Barceloni: Od naredne sedmice serija odluka!

Predsjednik Barcelone Joan Laporta najavio je ogromne promjene u klubu tokom ljeta.

Oglasi

Laporta želi vratiti katalonskog velikana na pobjedničke staze i namjerava poprilično izmijeniti ekipu.

Mundo Deportivo je prije nekoliko dana otkrio imena 14 fudbalera koje Laporta namjerava prodati. Među njima je i Miralem Pjanić, a predsjednik Barcelone je potvrdio da će biti velikih promjena.

"Jedan ciklus je završen i radimo na potpunom renoviranju tima. To se mora učiniti", rekao je Laporta i nastavio je:

"Ranije sam već rekao da ću sve sagledati kad se sezona završi. Utakmice, stav ekipe, mentalitet i ambiciju igrača. Od naredne sedmice krećemo sa serijom odluka i nakon toga ćemo davati komentare", istakao je Laporta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Želja Laporte je da tim sa Camp Noua ponovo stigne na krov Evrope i La Lige.

"Ispali smo u ranoj fazi Lige prvaka, a prvenstvo smo izgubili na nevjerovatan način. Sad moramo naporno raditi kako bismo imali tim koji je spreman da osvoji Ligu prvaka i La Ligu", poručio je Laporta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi