Neymar dobio pitanje za komentar o nogometašu koji je jučer javno priznao da je homoseksulac

Vijest dana je to bila

Neymar dobio pitanje za komentar o nogometašu koji je jučer javno priznao da je homoseksulac

S. Mlaćo
Dok se javnosti obraćao povodom večerašnjeg meča svog PSG-a protiv Bayerna, sjajni Brazilac Neymar dobio je veoma zanimljivo pitanje.

Isto se odnosilo na priznanje češkog reprezentativca Jakuba Jankta koji je jučer kazao da je homoseksualac i da to ne želi da krije.

Kazao je da nije upoznat sa njegovom izjavom, no da je to važan dan.

"Ovo je važan dan. Svi smo slobodni, ne smije biti predrasuda. Predrasude ne smiju biti toliko važne, o kakvom god obliku diskriminacije se radilo. Nisam znao da je Janko to objavio. Svako ljudsko biće mora biti slobodno raditi šta želi“, rekao je Neymar.

Podsjetimo, Jankto se oglasio jučer. On je trenutno član Getafae i nastupa na posudbi u praškoj Sparti.

[twitter]https://mobile.twitter.com/jakubjanktojr/status/1625117590182928384?cxt=HHwWgIC9kdH1yY0tAAAA[/twitter]

Oglasi

"Kao i svi drugi, imam svoje vrline, imam svoje mane, imam porodicu, imam svoje prijatelje, imam posao koji već godinama radim najbolje što mogu, ozbiljno, profesionalno i sa strašću. Kao svi ostali."

"Također želim živjeti svoj život u slobodi. Bez strahova. Bez predrasuda. Bez nasilja. Ali s ljubavlju. Ja sam homoseksualac i ne želim se više skrivati”, kazao je Jankto u emotivnom videu u kojem je otkrio svoju seksualnu orijentaciju.

"Jankto je bio reprezentativac Češke u 45 navrata. U Getafe je stigao 2021. iz Sampdorije, u zamjenu za šest miliona.

Prošle sezone odigrao je 16 utakmica u La Ligi, u kojima je podijelio dvije asistencije. Prošlog ljeta otišao je na posudbu u prašku Spartu, velikog rivala ekipe u kojoj je postao poznat, Slavije.

Podršku igraču među prvima je iskazala i sama Sparta, porukom u kojoj žele pomoći da Janktova gesta što prije postane normalna pojava.

"Jakub Jankto je otvoreno govorio o svojoj seksualnoj orijentaciji s upravnim odborom, trenerom i saigračima u klubu. Sve ostalo odnosi se na njegov privatni život."

"Nema više komentara. Nema više pitanja. Imaš našu podršku. Živi svoj život, Jacobe. Ništa drugo nije važno”, objavio je praški klub putem svog Twitter naloga.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Getafe je također podržao svog fudbalera ponudivši mu "maksimalno poštovanje i bezuvjetnu podršku".

Oglasili su se i drugi klubovi i institucije kao što su FIFPRO, Osasuna, Athletic Bilao, Real Sociedad ili Premier League te su podržali Jankta.

Top Komentari

@Mostarac94 evo ga brat,prismoči mu ga.Govorim ti iz razloga jer si neki dan govorio nešto homo :)))
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi