Zna se ko je šef: Ušao je u svlačionicu PSG-a i napravio potpuni haos s Neymarom i Marquinhosom
Loša atmosfera vlada unutar ekipe PSG-a i to se itekako odražava na terenu gdje tim igra dosta slabo (Foto: EPA)

Loša atmosfera

Zna se ko je šef: Ušao je u svlačionicu PSG-a i napravio potpuni haos s Neymarom i Marquinhosom

Midhat Šljivak

PSG je jučer u Ligue 1 doživio poraz na gostovanju kod Monaca. Bilo je 3:1 za domaće uz jako lošu igru ekipe Christiana Galtiera što je nakon meča dovelo do žestokog verbalnog obračuna u svlačionici između sportskog direktora Luisa Camposa s jedne, te Neymara i Marquinhosa s druge strane.

PSG je imao jako lošu najavu za meč protiv Bayerna u osmini finala Lige prvaka. Sveci su odigrali katastrofalan meč u Monacu i lagano su poraženi s 3:1.

Sportski direktor kluba Luis Campos bio je bijesan zbog grešaka i amaterskih poteza igrača na terenu. Odlučio im je to reći u lice i bijesan je uletio u svlačionicu nakon meča.

Počeo je Campos s napadima na igrače. Smatrao je, tvrdi L'Equipe, da su igrali utakmicu bez mu*a i da je potrebno mnogo više agresivnosti u igri.

Neymar i Marquinhos su odlučili stati u zaštiti igrača. Uzvratili su Camposu na prozivke i navodno je došlo do žestoke svađe u svlačionici PSG-a.

"Luis Campos je krivio igrače da nisu odigrali muški i agresivno. Nije se to svima dopalo, posebno ne Marquinhosu i Neymaru. Obojica su imali žestoku raspravu s Camposom. Takve scene su šokirale mnoge članove tima", piše L'Equipe.

Oglasi

Ovakve scene nikako nisu dobre pred naredne izazove francuskog prvaka. Campos je poznat kao čovjek sa čvrstom rukom, no mnogi su ranijih godina svjedočili da je poprilično prgav i da zna biti poprilično bahat prema igračima.

Sumnjivim licima se neće pravdati: Igrači PSG-a obrukali Ultrase, a jedan od njih davno je prekrižen

Nakon utakmice navijači nisu bili nimalo zadovoljni i pozvali su igrače na razgovor.

PSG je večeras poražen na gostovanju kod Monaca s 3:1 uz zaista katastrofalnu igru koju je pružio tim Christophera Galtiera i na kraju je dobro i prošao sa samo tri pogotka u mreži. Nakon utakmice navijači nisu bili nimalo zadovoljni i pozvali su igrače na razgovor.

PSG je odigrao jako loš meč u Monacu. Poraz je zbog toga bio neizbježan (3:1), a na kraju je aktuelni prvak Francuske dobro i prošao jer je poraz mogao biti još uvjerljiviji.

Nezadovoljni su navijači PSG-a nakon ove utakmice. To su jasno pokazali pozivom igračima da dođu ispred njih, no tamo se pojavilo samo nekoliko njih.

Oglasi

Ekipu je predvodio Presnel Kimpembe, a pored njega pred navijače su stali samo mladi igrači Warren, Zaire-Emery, Gharbi, Housni te Gianluigi Donnarumma.

Neymara i ostalih zvijezda nije bilo. Brazilac je odavno u ratu s navijačima koji jedva čekaju da mu vide leđa, ali su na kraju iskazali veliko poštovanje prema Kimpembeu i momcima koji su došli ispred njih.

"Ekipa, trebamo vas u utorak. Ovo među nama ćemo riješiti u svlačionici", rekao je Presnel Kimpembe.

Nezadovoljan je i trener PSG-a Christian Galtier. Tvrdi da nije mogao previše bez pola tima u odsustvu.

"Bijesan sam. Odigrali smo katastrofalno uvodne minute. Prinuđeni smo igrati s ekipom kakvu imamo, iako je to čudno reći kada ste u PSG-u. Ima dosta odsutnih, ali nećemo se kriti iza toga", poručio je Galtier.

PSG je usprkos porazu i dalje uvjerljivo prvi na tabeli. Teško je vjerovati da ih iko može ugroziti do kraja sezone, ali vidljivo je da su i Parižani ponekad veoma ranjivi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovom klubu sada slijedi žestok raspored. Već u utorak igraju meč osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna, a zatim redom igraju protiv Lillea, Marseillea, Nantesa, te ponovo Bayerna.

Glavni cilj Svetaca je osvajanje Lige prvaka ove sezone. Međutim, s ovakvom igrom nemaju šta tražiti u duelu sa sve boljim Bayernom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi