Bahatost i bezobrazluk bez granica: Cijeli komšiluk na nogama zbog Neymara, reagovao i načelnik

Više ne žele to da trpe

Bahatost i bezobrazluk bez granica: Cijeli komšiluk na nogama zbog Neymara, reagovao i načelnik

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar na ljeto 2017. godine u rekordnom transferu od 222 miliona eura iz Barcelone je prešao u PSG, ali u skoro šest godina koliko je u Parizu nije baš opravdao ono što se od njega očekivalo. Mnogo više u centru pažnje je njegov privatni život, te je ponovo zbog toga glavna tema u Francuskoj.

Neymar je na ljeto 2017. godine šokirao fudbalski svijet pristankom da ide u PSG iako je tada tek produžio ugovor s Barcom. Ponuda od 222 miliona eura nije se mogla odbiti, ali već nakon prve sezone shvatio je kakav promašaj je napravio.

Brazilac je već narednog ljeta htio da se vrati u Barcelonu i Katalonci su slali ponude za njega koje je PSG odbio. Na kraju je ostao u Parizu, ali jasno je da Neymar nije na onom nivou igara koje je pružao u Barceloni.

Došao je kao čovjek koji bi PSG-u trebao donijeti titulu prvaka Evrope, ali to se još uvijek nije ostvarilo. Prethodnih godina više je u centru pažnje zbog dešavanja van terena, a tako je i ovaj put jer je glavna tema francuske javnosti.

Neymar je sve češće na meti kritika navijača PSG-a, a to se najbolje vidjelo prošle sezone kada su mu iz utakmice u utakmicu zviždali svaki put kada bi imao kontakt s loptom. Mnogi za njega kažu da je najveći promašaj Parižana što njemu stvara dodatni pritisak i stres.

Međutim, ono što najviše ljuti Parižane i javnost u Francuskoj jeste njegovo bahato ponašanje koje traje već odavno. On inače živi u Bougival oblasti u Parizu, a njegove komšije ni slutile kakav pakao im stiže dolaskom Brazilca.

Oglasi

Francuski mediji pišu da je Neymar na velikom udaru kritika komšija koji se već dugo žale na buku iz njegove kuće u kasnim satima. Bezbroj puta su ga prijavili policiji zbog kršenja javnog reda i mira, ali njegovo ponašanje se nije promijenilo.

Načelnik oblasti Bougival, Luc Watelle, izjavio je da je i on jedan od Neymarovih komšija, te da ne može da vjeruje koliko Neymar nema poštovanja prema svojim komšijama. Skoro svaki dan organizuje zabave koje traju do ranih jutarnjih sati i to traje već godinama.

"On je osoba bez ikakvog poštovanja. Nije samo do te glasne muzike koja je nevjerovatno iritantna. Ali, šta da kažemo o tome kada on nakon svake žalbe komšija dobije kaznu od samo 135 eura i nastavi po starom. Sada idemo korak dalje jer se ovo mora završiti. Takvu bahatost nikada nisam vidio. Ljudi u ovom komšiluku su odlični, ali dolazak Neymara nas je sve poremetio. Niko ni slutio nije da će on tako da se ponaša", rekao je Watelle.

Neymar živi u istoj vili u Parizu otkako je došao u PSG, a inač mjesečno za kiriju plaća oko 15.000 eura. Zabava kojom je prešao svaku granicu desila se prošlog vikenda kada je slavio svoj 31. rođendan.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Komšije su pokušale kontaktirati i vlasnike kuće kako bi skrenuli pažnju na ono što se dešava, ali oni očito ne žele izgubiti takvog klijenta i nisu pokazali baš prevelik interes za haos koji Neymar već odavno pravi.

Ova vila inače košta oko sedam miliona eura, a nalazi se na 20-tak kilometara udaljenosti od centra Pariza. U njoj je svojevremeno živio i Ronaldinho koji je za PSG nastupao dvije sezone prije nego što se proslavio u Barceloni.

Top Komentari

Sida
Bitno da je bahat :) novinari na sk ne znaju drugu rijec
1 0
nera123
Krivo im sto njih ne zove
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi