PSG je bez Messija i Mbappea samo običan prosjek - Potvrdilo se to večeras u Monacu
Kneževi su bez većih problema nadigrali PSG koji je odigrao katastrofalan meč (Foto: EPA)

Težak poraz Svetaca

PSG je bez Messija i Mbappea samo običan prosjek - Potvrdilo se to večeras u Monacu

M. Šljivak

Monaco je u derbi susretu 23. kola Ligue 1 na stadionu Louis II bez većih problema savladao aktuelnog prvaka PSG. Bilo je 3:1 za domaće, a još se jednom potvrdilo da je tim iz Pariza prosjek bez Lionela Messija i Kyliana Mbappea.

Monaco je odličnom igrom u prvom poluvremenu došao do trijumfa nad PSG-om od 3:1. Svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu ovog duela.

PSG je na ovaj meč stigao bez povrijeđenih Lionela Messija i Kyliana Mbappea. To se jasno osjetilo na terenu, ali večeras je odbrana Parižana izgledala amaterski u većini akcija.

Nevolje za PSG počele su već nakon četiri minute igre. Ben Yedder se prošetao kroz odbranu gostiju, a akciju završava Aleksandr Golovin za prednost od 1:0.

Drugi gol viđen je u 18. minuti. Veliku grešku odbrane gostiju koristi Wissam Ben Yedder i postiže pogodak za 2:0.

Uspio je PSG zaprijetiti. Lijepu akciju i asistenciju Juana Bernata u 39. minuti susreta koristi mladi Zaire-Emery i smanjuje prednost Monaca na 2:1.

Oglasi

Kada se očekivalo da gosti iz Pariza krenu po izjednačenje uslijedila je još jedna greška odbrane i novi gol u mreži Gianluigija Donnarumme.

Igrala se druga minuta nadoknade kada je Ben Saghir proigrao Ben Yeddera, ovaj bježi odbrani PSG-a i lagano pogađa za rezultat poluvremena od 3:1.

Nastavak meča nije donio golove. PSG je imao posjed lopte, ali u fazi napada tim Christiana Galtiera nije mogao napraviti apsolutno ništa.

Monaco je mogao povećati dodatno prednost. Ipak, Kneževi nisu previše jurišali prema naprijed, pa je ostalo 3:1 čime itekako mogu biti zadovoljni.

PSG je usprkos porazu i dalje uvjerljivo prvi na tabeli Ligue 1. Imaju 54 boda, a upravo je Monaco uspio doći na drugu poziciju večerašnjom pobjedom i ima 47 bodova.

Parižani nisu na najbolji način najavili meč Lige prvaka protiv minhenskog Bayerna i očigledno je Galtierov tim u jako lošoj formi, a bez Messija i Mbappea golovi su gotovo nemoguća zadaća.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 23. kolo:

Monaco - PSG 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi