Lajk Neymara na objavu o njemu i Mbappeu kao "kec na desetku" - sada je sve jasno

Mnogo toga govori...

Lajk Neymara na objavu o njemu i Mbappeu kao "kec na desetku" - sada je sve jasno

Edmir Škorić

Puno toga se vrtjelo oko PSG-a ovog ljetnog prijelaznog roka. Dugo je trajala saga oko budućnosti Kyliana Mbappea, ali i njegovog saigrača Neymara, no čini se da su stvari sada mnogo jasnije.

Mbappe je odbijao potpisati novi ugovor s PSG-om, zbog čega ga je klub čak odstranio iz prvog tima i nije bio u protokolu za meč s Lorientom u 1. kolu Ligue 1. Čelnici PSG-a prijetili su 24-godišnjem Francuzu da neće igrati ni minutu u novoj sezoni ako ne pristane na novi ugovor ili na prodaju ovog ljeta.

Mbappe je odbijao da ide u klubove poput Al Hilala ili Chelseaja, koji su bili spremni da ispune sve uslove njega i njegove ekipe, ali on je uporno čekao poziv iz Madrida, a do kojeg nije došlo. Očito je Real od početka držao jasan stav - igrača potpisati narednog ljeta kada postane slobodan.

U međuvremenu je, tvrdi L'Equipe, postignut dogovor između PSG-a i Mbappea i on će potpisati ugovor do ljeta 2025. godine, ali očito uz dogovor da bude prodan na kraju tekuće sezone.

Sve se to dešavalo kada je postalo manje - više poznato da Neymar napušta PSG. Brazilcu je stigla ponuda iz Saudijske Arabije od Al Hilala koji mu daje 160 miliona eura za dvije sezone, a uz to ispunjava financijske zahtjeve Parižana i spreman je da ga plati oko 80 ili 90 miliona eura.

Oglasi

Neymar i PSG su prihvatili ponudu iz Saudijske Arabije i Brazilac će veoma brzo put Bliskog istoka kojim su ovog ljeta prošle mnoge velike zvijezde svjetskog nogometa.

Sada se pojavila objava na društvenoj mreži Instagram koju je lajkao Neymar, a koja po mnogima rješava kompletnu slagalicu.

"Prošlog ljeta Mbappe je jasno dao do znanja da nema mjesta za njega i Neymara u istoj ekipi. Ali istog dana kada su se pojavile vijesti o Neymarovom potencijalnom prelasku u Al Hilal, Mbappe se vratio na trening PSG-a s ogromnim osmijehom na licu", stoji u jednoj objavi na Instagramu, a koju je lajkao sam Neymar.

Čini se da Neymar i Mbpape nisu imali dobar odnos i da nisu imali želju igrati u istoj ekipi. Sada će se to i dogoditi, Neymar odlazi, Mbappe ostaje barem jednnu sezonu u PSG-u.

Povratak Mbappea u ekipu sigurno će dosta značiti PSG-u i treneru Luisu Enriqueu koji je na klupi pariškog velikana debitovao sa skromnih 0:0 protiv Lorienta.

Podsjetimo, sjajni napadač je dres PSG-a obukao 2017. godine. Stigao je 2017. godine iz Monaca, a u Parizu je u 260 odigranih utakmica upisao učinak od 212 golova i 98 asistencije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Što se Neymara tiče, on je 2017. iz Barcelone došao za 222 miliona eura i do danas je to ostao rekordan transfer u svijetu nogometa. Vjeruje se da bi ga upravo Mbappe mogao nadmašiti narednog ljeta kada i ako bude prelazio u Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi