Neymar prihvatio ponudu, zaradit će 160 miliona eura!

Odlazi u Saudijsku Arabiju

Neymar prihvatio ponudu, zaradit će 160 miliona eura!

Edmir Škorić

Brazilski reprezentativac Neymar (31) napušta PSG i nalazi se pred potpisom za Al Hilal u Saudijskoj Arabiji.

Brazilska superzvijezda prihvatila je ugovor koji su predložili Saudijci, dvogodišnji, s ukupnom platom od 160 miliona eura, objavio je francuski dnevnik L'Equipe.

Bilo je ključno da bivši napadač Barcelone prihvati prijedlog Saudijaca, a sada kreću pregovori PSG-a i Al Hilala, no vjeruje s da će on biti vrlo brzo postignut jer su na Parku prinčeva bili spremni da se odreknu Brazilca, a Al Hilal će svakako dati dovoljno dobru ponudu. Navodno, transfer će iznositi oko 90 miliona eura.

Al Hilal je ljetos doveo Malcoma za 60 miliona eura iz Zenita, Rubena Nevesa, kupljenog od Wolverhamptona za 55 miliona eura, Sergeja Milinković-Savića je Laziju platio 40 miliona eura te Kalidoua Koulibalyja iz Chelseaja za 23 miliona eura, no dolazak Neymara ipak je najveći posao ovog ljeta za taj tim.

Upravo je ovaj transfer bio razlog zbog čega Neymar jučer nije bio u sastavu PSG-a protiv Lorienta (0:0) u premijernoj utakmici nove sezone francuske Ligue 1.

Oglasi

Neymar je najskuplji nogometaš u povijesti zahvaljujući transferu iz Barcelone u PSG koji je 2017. godine ostvaren za 222 miliona eura.

Neymar će biti još jedna velika zvijezda koja je otišla u Saudijsku Arabiju nakon Cristiana Ronalda, Karima Benzeme, Marcela Brozovića, N'Gola Kantea, Sadija Manea, Riyada Mahreza i mnogih drugih.

Treba napomenuti da Al Hilal pored Neymara želi dovesti i reprezentativca Srbije Aleksandra Mitrovića čime bi ovaj prijelazni rok za njih bio završen.

Al Hilal je htio najprije Lionela Messija, zatim Kyliana Mbappea, no kada su obje operacije propale, onda su se okrenuli dovođenju Neymara koji je ionako bio na izlaznim vratima PSG-a, mada se vjerovalo da bi mogao da se vrati u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Vjeruje se da će nakon odlaska Neymara Kylian Mbappe definitivno ostati u Parizu. 24-godišnjak zbog suspenzije nije igrao u prvom kolu protiv Lorienta, no protiv Toulousea bi narednog vikenda trebao da bude u sastavu i očekuje se da ostane najmanje do kraja sezone.

Iako je odbijao produžiti ugovor sa klubom, čini se da su strane postigle dogovor. Mbappe ostaje, potpisaće novi ugovor, ali je izvjestan scenarij po kojem će ga Parižani prodati Real Madridu na kraju sezone.

Top Komentari

Chesa
Zar niste pisali da se vraća u Barcelonu….???
1 0
Klicko2
Pa zar mu nije bolje u farceloni za 6 miliona,cupra auto i hrana od njih,ne kontam
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi