Reakcija koja će izazvati brojne priče: Kada je čuo pitanje Neymar je promijenio izraz lica i otišao
Foto - Screenshot

Nije želio govoriti

Reakcija koja će izazvati brojne priče: Kada je čuo pitanje Neymar je promijenio izraz lica i otišao

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Brazila pobijedila je jučer u prijateljskom meču selekciju Gane s 3:0.

Trijumf Karioka reažirao je sjajni Neymar. On je upisao dvije asistencije prema Richarlisonu, a pored napadača Tottenhama pogodak je još postigao i Marquinhos.

Nakon meča Neymar je bio izložen zaista čudnim pitanjima novinara. Većinu je umjesto utakmice interesovao njegov odnos s Kylianom Mbappeom.

U proteklom periodu dosta se govorilo o sukobu dvije zvijezde PSG-a. Navodno vlada izuzetno oštra atmosfera između njih i da zbog toga na terenu ne vole vidjeti jedan drugog.

Neymar nije želio odgovarati na pitanja o klupskom kolegi. Nakon što je dobio pitanje da komentariše odnos s Mbappeom, Brazilac je promijenio izraz lica, samo se okrenuo i otišao od novinara. 

Oglasi

Mnogi su ovaj potez protumačili kao dokaz da među njima nešto nije u redu. Ipak, Neymar je očigledno smatrao da nema potrebe pričati o Mbappeu dok je u reprezentaciji Brazila i ovo pitanje je definitivno bilo nepotrebno u ovom trenutku.

Sukobi iz kluba ne bi trebali biti tema u reprezentaciji. Brazilac je toga svjestan i neke stvari želi zadržati samo za sebe bez obzira na brojna nagađanja.

Neymar je ovu sezonu počeo na fenomenalan način. Igra možda i najbolji fudbal karijere i u dosadašnjem dijelu sezone je u 11 odigranih utakmica ostvario učinak od 11 pogodaka i osam asistencija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Od tih osam dodavanja za gol tri je ispostavio upravo Kylianu Mbappeu. S druge strane Mbappe još uvijek nema nijedne asistencije prema saigračima.

Podsjetimo, Neymar je još uvijek najskuplji fudbaler svijeta. PSG ga je Barceloni 2017. godine platio 222 miliona eura, a on je u dresu pariškog velikana nastupio ukupno 155 puta i ima učinak od 111 pogodaka i 68 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi