Bruka karijere najbahatijeg fudbalera svijeta: Mogao je da bira šta će, ali desilo mu se ono najgore

Nevjerovatan promašaj

Bruka karijere najbahatijeg fudbalera svijeta: Mogao je da bira šta će, ali desilo mu se ono najgore

A. Čaušević

Ma koliko neko bio dobar fudbaler tokom karijere mu se desi najmanje jedan promašaj iz kateogrije nevjerovatnih. 

Kylian Mbappe je sa svoje 23 godine već prešao cifru od 200 golova u karijeri. Ukoliko nastavit ovakvim tempom sigurno će postati najbolji strijelac u historiji fudbala pošto mu je sigurno ostalo još najmanje deset godina karijere. 

Posljednji gol najbahatiji igrač današnjice koji je neslavni epitet stekao zbog svog prepotentnog ponašanja je postigao u dresu reprezentacije Francuske i to Austriji u Ligi nacija. 

Ipak, u tom meču je upisao i najveći promašaj u karijeri kada se propisno obrukao jer nije uspio zabiti na prazan gol.

Izašao je Mbappe sam pred golmana Austrije, zaobišao ga lažnjakom i kada je samo trebao da loptu pošalje u gol desilo mu se ono najgore.

Naime, u situaciji kada je mogao da bira šta da uradi francuski superstar je zapeo sam sebi te je zajedno sa loptom završio van terena. 

Oglasi

Prije utakmice Mbappe se našao udaru kritika zato što tokom klupskih mečeva potpuno ignoriše dvojicu napadačkih saigrača Lea Messija i Neymara.

Mbappe je zabio deset golova u svim takmičenjima, ali je još uvijek bez asistencije i većinu akcija on odluči da završava, dok su Brazilac(3) te Argentinac(8) zajedno Francuzu uputili čak osam asistencija.

Poslije pobjede nad Austrijancima 23-godišnjak je pokušao da objasni razliku u svojoj igri između reprezentacije i kluba.

"U reprezentaciji igram drugačije. Od mene se traže druge stvari nego u klubu. Ovdje imam mnogo više slobode", rekao je Mbappe.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Sa PSG-om je to drugačije. Tamo nemam slobode. Tu traže da budem neka vrsta pivota za ostale", završio je jedan od najboljih svjetskih igrača.

"Desetka" Trikolora je za svoju zemlju na 57 mečeva stigla do cifre od 27 golova te se ozbiljno približava vodećem Thierryu Henryju koji ima 51 gol, ali je već godinama u penziji.

Top Komentari

SarajFK
Kariina od igraca. Samo izvikan
3 3
King_Kenny
...jeste zajahali lika,strasno...jos ne mozete da se pomirite sa onim odj*bavanjem Reala...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi