Neymar: Mislio sam da više nikada neću stati na noge

Nakon povrede 2014. godine

Neymar: Mislio sam da više nikada neću stati na noge

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar prisjetio se povrede koja mu se desila prije nešto više od tri godine kada je strahovao da više nikada neće moći hodati.

Neymar je na Svjetskom prvenstvu 2014. godine koje se igralo u Brazilu bio prva zvijezda svoje reprezentacije, ali su svi strahovali za njegovu karijeru nakon utakmice sa Kolumbijom. Tada je Juan Camilo Zuniga udario Neymara u leđa nakon čega je Brazilac izašao iz igre.

Start Zunige nije izgledao toliko strašno, no udarac je mogao biti koban za Neymara. Brazilac je bio neko vrijeme van terena zbog bolova u leđima, a kasnije je otkrio da je mislio da nikada više neće stati na noge što se na svu sreću nije desilo.

"Nisam mogao da pomjerim svoje noge. Doktor me izveo iz iz svlačionice i onda sam počeo da plačem. To je bio nevjerovatan bol, a u nogama ništa nisam osjećao. Otišli smo u bolnicu i u jednom trenutku sam pomislio da više nikada neću stati na noge. No, hvala Bogu sve se dobro završilo. Taj dan ću pamtiti dok sam živ", rekao je Neymar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi