Neymar objasnio zašto nije dao Cavaniju da izvede penal

Izviždali ga navijači PSG-a

Neymar objasnio zašto nije dao Cavaniju da izvede penal

E. Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri PSG-a nedavno su na domaćem terenu deklasirali Dijon sa 8:0, ali navijači ovog kluba nisu bili baš sretni na kraju utakmice.

Četiri gola na ovom meču postigao je Neymar koji je očekivao aplauze s tribina, ali ostao je šokiran kada je shvatio da mu cijeli stadio zviždi. Brazilac se našao na meti navijača PSG-a u finišu utakmice kada je postigao gol iz penala, a mnogi su mu zamjerili što nije Cavaniju dopustio da izvede penal.

Urugvajski napadač je trebao još jedan gol da sruši rekord Zlatana Ibrahimovića i postane najbolji strijelac u historiji PSG-a. Međutim, Neymar mu nije dozvolio da izvede penal što je naljutilo navijače ovog kluba. Ipak, brazilski fudbaler je objasnio zašto je on izveo penal, a ne Cavani.

"Bilo je nemoguće znati u tom trenutku za taj rekord. Trener je odlučio da ja izvedem penal i nije bilo nikakvih problema. Svi u ekipi znaju šta se dešava u svlačionici i da je trener rekao da ja izvodim penale i to je to", rekao je Neymar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti