Transfer pred realizacijom: Moura potpisuje za Tottenham

U PSG-u nema mjesta, ali za Spurse bi mogao biti idealan

Transfer pred realizacijom: Moura potpisuje za Tottenham

Brazilski ofanzivac Lucas Moura će do kraja januara potpisati za Tottenham, tvrde dobro obaviješteni izvori iz Velike Britanije.

Moura je navodno već na putu za London gdje će obaviti ljekarske preglede i dogovoriti neke lične detalje ugovora, a špekuliše se da će PSG njegovom prodajom zaraditi 25 miliona funti.

Brzonogi Brazilac je nekada bio standardan član prve postave pariškog kluba, ali je u međuvremenu izgubio mjesto u ekipi i postao višak. Više je vremena provodio na klupi i na tribinama nego na terenu, pa nikada nije ni krio da mu takva situacija ne prija i da želi ići.

PSG zbog FFP-a sada mora prodavati igrače, a Lucas Moura bi trebao biti prvi u nizu. Sljedeći koji bi mogao napustiti Park prinčeva je Pastore, a nije isključeno ni da ode Draxler.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham će u Lucasu Mouri dobiti odličnu opciju u napadu, koji je svakako izuzetno kvalitetan sa Kaneom, Sonom, Allijem, Eriksenom, Llorenteom na klupi...

Zvanična potvrda transfera trebala bi uslijediti u narednim danima, kada bi trebalo biti poznato i više detalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi