Neymar oduševljen novim ugovorom: Sretan sam što ostajem u Parizu, ovdje sam sazreo

Brazilac do 2025. godine u PSG-u

Neymar oduševljen novim ugovorom: Sretan sam što ostajem u Parizu, ovdje sam sazreo

M. Šljivak

PSG je danas zvanično potvrdio da je brazilski fudbaler Neymar potpisao novi ugovor sa klubom.

Brazilac je sa francuskim prvakom dogovorio produžetak saradnje do ljeta 2025. godine i tako je stao u kraj brojnim špekulacijama koje su ga okruživale u proteklim godinama.

Neymar je nakon potpisa istakao veliko zadovoljstvo što je produžio saradnju sa klubom u kojem je jako sretan.

"Veliko je zadovoljstvo što ostajem u PSG-u. Sretan sam u Parizu i ponosan sam što sam dio ove grupe, što radim sa ovim igračima, sjajnim trenerom i što zajedno ispisujemo historiju kluba", rekao je Neymar i dodao je:

"To su stvari koje me tjeraju da još više vjerujem u ovaj sjajni projekat. Ovdje sam sazreo kao osoba, kao čovjek i kao fudbaler. Sretan sam zbog produženja saradnje i nadam se da ću osvojiti još mnogo trofeja", poručio je Neymar.

Oglasi

Detalji ugovora između Neymara i PSG-a zvanično nisu poznati, ali Neymar je bez ikakve dileme jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta.

Pretpostavlja se da će zarađivati 30 miliona eura godišnje nakon poreza, a u ugovoru ima i dodatne bonuse koju bi ovu cifru dodatno mogli povećati.

Brazilac je član PSG-a postao 2017. godine. Stigao je iz Barcelone za rekordnih 222 miliona eura i u Francuskoj je poprilično dominantan.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je odigrao ukupno 112 utakmica za Parižane, te je postigao odličnih 85 pogodaka.

Prethodno je Neymar igrao za Santos i Barcelonu, a u posljednje dvije godine konstantno se povezivao sa povratkom na Camp Nou, no sada su te špekulacije konačno gotove.

Promo

Top Komentari

Rivaldo
Sa ovim, oprostio se od ozbiljog fudbala i karijere.
3 1
zvjezdan10
Samo za ovaj ugovor njemu daju čistih 120 miliona, na to poreze za platu koje moraju platiti da bi on dobio čistih 30 miliona po sezoni izadje preko 150 miliona. Barceloni iskeširano 225 miliona. Prethodni četverogodišnji ugovor ako uzmemo da ih isto tako koštao 150 mil, dodjemo do cifre od 525 miliona a koja je sa bonusima sigurno blizu 600 miliona, za ovog šarlatana, koji ni u francuskoj ligi prvi strijelac nije. Za 8 godina 600 miliona za jednog igrača, važi.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi