Neymar priznao: Nisam ni vidio Roberta kod šestog gola
Foto: EPA

Brazilac otkrio kako se osjećao tu noć

Neymar priznao: Nisam ni vidio Roberta kod šestog gola

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleri Barcelone večeras na Nou Campu dočekuju Juventus u okviru revanš susreta četvrtfinala Lige prvaka.

Katalonski klub večeras traži novo čudo jer je u prvom meču u Torinu Stara dama slavila sa 3.0. Poznato je da Barca može preokrenuti ovakav rezultat jer su to uradili prije nešto više od mjesec dana protiv PSG-a. Barca je tada ispisala stranice historije Lige prvaka, a mnogi navijači ovog kluba vjeruju da se preokret može ponoviti večeras.

Jedan od glavnih junaka u uzvratnoj utakmici protiv francuske ekipe bio je Neymar koji je u finišu utakmice postigao dva gola, te je upisao asistenciju kod šestog odlučujućeg gola kojeg je postigao Sergi Roberto. Ipak, Neymar je konačno otkrio koja je njegova namjera bila kada je ubacio loptu u kazneni prostor PSG-a.

"U finišu utakmice kad sam postigao gol iz slobodnog udarca pomislio sam da nam je još jedan i onda možemo reći da smo blizu bili da preokrenemo. Onda je došao taj penal i Messi mi je prišao i dao loptu da izvedem penal. To je bio ogroman pritisak jer su s tribina dobacivali da moram dati gol jer imamo onda pet minuta za još jedan. Kada je lopta ušla u mrežu pao mi je kamen sa srca", rekao je Neymar, te dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bit ću iskren sada to se tiče šestog gola. Prvo sam htio da šutiram prema golu, ali sam onda vidio da se ubacivaju Messi i Pique pa sam se odlučio na centaršut. Nisam ni vidio da je Sergi Roberto tu u blizini. Kada smo dali taj šesti gol bio sam siguran da je Pique strijelac, tek kasnije sam shvatio da je Roberto dao gol".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi