U Parizu nevjerica: Ponudili su veliku zvijezdu Barceloni, pa ih zaledio odgovor Xavija

Nisu se tome nadali

U Parizu nevjerica: Ponudili su veliku zvijezdu Barceloni, pa ih zaledio odgovor Xavija

Edmir Škorić

Ousmane Dembele već se nalazi u Parizu gdje će obaviti ljekarske preglede i finalizirati svoj prelazak u PSG, što će, barem privremeno, ostaviti rupu u ofanzivnom dijelu Barcelone.

Iako još nema službene ponude jednog ili drugog kluba, svima je jasno da je Dembele novi član PSG-a. Parižani su uspjeli za samo 50 miliona eura dovesti veliku zvijezdu, a Barcelona je ponovo izigrana od igrača koji je plaćen čak 105 miliona eura 2017. godine Borussiji Dortmund. Taj iznos se smatra većim s obzirom da tu nisu uračunati razni bonusi.

Bilo kako bilo, Dembele je izgubljen za Barcu i Xavija, pa je važno pronaći novog napadača. Postoje glasine o povratku Alexisa Sancheza, što se navijačima baš i ne dopada, no novinar katalonskog Sporta David Bernabeu je objavio kako je PSG Barceloni posudio Neymara. Međutim, navodno ponuda Parižana nije prihvaćena.

Navodno je povratak Brazilca spriječio Xavi koji smatra da se 31-godišnjak ne uklapa u njegov koncept za novu sezonu. Još jedan razlog zašto je Barcelona odbila Neymarovu ponudu za posudbu je ogromna plata koju igrač prima u pariškom timu.

Brazilac drži rekord kada su transferi u pitanju jer je upravo iz Barcelone u PSG prešao 2017. godine za vrtoglavih 222 miliona eura. I dan danas je to najskuplji transfer u historiji ove igre.

Oglasi

Neymar ima ugovor s PSG-om do ljeta 2025. godine i nema namjeru da se odrekne novca, ali činjenica je da je odavno u sjeni drugih zvijezda PSG-a, prvobitno je bio u sjeni Lionela Messija, a sada i Kyliana Mbappea.

"Igrač je već jasno dao do znanja da mu je namjera ostati u Parizu i završiti ugovor s PSG-om. Njegova plata ga čini jednim od najbolje plaćenih na svijetu i od toga neće odustati", objavio je Sport.

Neymar je upisao 186 nastupa za Barcelonu, postigao 105 golova i upisao 76 asistencija. Zanimljivo, u četiri godine na Camp Nou Brazilac je odigrao više utakmica nego u šest godina u Francuskoj.

S druge strane, Ousmane Dembele najvjerovatnije će se uskoro pridružiti momčadi PSG-a. Nedavno je novinar Matteo Moretto s portala Relevo objavio da bi Barcelona na transferu Francuza mogla zaraditi samo 27 miliona eura, jer je igrač sam pokrenuo otpusnu klauzulu, što je značajno utjecalo na konačni iznos transakcije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U međuvremenu saudijski tim Al Ahli predstavio je novo pojačanje, a riječ je o sada već bivšem veznjaku Barcelone Francku Kessieju kojeg su platili 15 miliona eura, dok se očekuje i transfer Clementa Lengleta, kojeg žele timovi u Saudijskoj Arabiji, ali i slavni Milan.

Lenglet više nema ulogu u Barceloni, a na američkoj turneji nije odigrao ni minute, što znači da na njega Katalonci više ni ne računaju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Zaledio ih Xavi. Hahahaha. E svakvih stilova. Šta ima lediti, odgovor sasvim logičan i opravdan. Niko neće ****a.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi