Neymar je dobio ono što je htio, a sada više nema pravo na neuspjeh

Očekuju konačno trofej Lige prvaka

Neymar je dobio ono što je htio, a sada više nema pravo na neuspjeh

Endin Čaušević

PSG je prije desetak godina počeo svoj "napad" na trofej Lige prvaka, ali u ovom klubu još uvijek nisu uspjeli da ostvare ovaj cilj.

Parižani su tokom prethodnih godina trošili ogroman novac na pojačanja kako bi trofej Lige prvaka konačno stigao u Pariz, ali od toga još uvijek nema ništa.

Ovog ljeta PSG nije na pojačanja trošio mnogo, a doveli su nevjerovatna pojačanja. Tu se prije svega ističe Lionel Messi koji je besplatno došao iz Barcelone, a bez obeštećenja klub je doveo još Sergija Ramosa i Gianluigija Donnarummu.

Jasno je da PSG sada ima zaista nevjerovatan tim koji od ranije predvode Neymar i Kylian Mbappe i očekivano je da će Parižani u ovoj sezoni biti prvi favoriti za osvajanje Lige prvaka.

Prvi čovjek PSG-a, Nasser Al-Khelaifi, ne štedi novac kako bi PSG postao najbolji klub svijeta, a sve je počeo na ljeto 2017. godine kada je za nevjerovatnih 222 miliona eura doveo Neymara.

Ubrzo nakon toga iz Monaca je stigao Kylian Mbappe za 180 miliona eura, ali njih dvojica nisu uspjeli da ostvare najvažniji cilj.

Oglasi

Neymar je nakon prve sezone bio itekako nezadovoljan i nesretan u klubu i želio je da se vrati u Barcelonu, te je bio na korak od povratka, ali je na kraju uspio da ostane u PSG-u.

Upravo se Neymar našao ovih dana u centru pažnje francuske javnosti jer je sada dobio sve što je tražio, a od njega sada svi očekuju da konačno zaigra najbolje što može i opravda uloženi novac.

Brazilac je tokom ljeta itekako bio aktivan što se tiče pojačanja koje je doveo PSG. L'Equipe je otkrio da je Neymar bio u direktnoj vezi s Messijem i Ramosom, te da ih je on na kraju nagovorio da dođu u PSG što su oni na kraju potvrdili.

Ramos je na predstavljanju izjavio da mu je Neymar neprestano slao poruke kako bi ga ohrabrio da prihvati ponudu PSG-a. Messi je s druge strane rekao da je Neymar odigrao važnu ulogu u tome da on dože na kraju u Pariz.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sada kada Neymar ima u ekipi ponovo svoj naboljeg prijatelja Messija i mnoštvo sjajnih fudbalera očekuje se da PSG konačno dođe do Lige prvaka što će sigurno biti ogroman pritisak u ovoj sezoni.

Da li će Galaktikosi iz Pariza uspjeti da ostvare sve to ili će biti još jedan "promašaj" bogatih vlasnika ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

bazaorao
Kako je igro Ćelik?
1 1
AsmirM
Ocekujem PSG =Barcelona u grupi LP
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi