Samo je nebo granica: Vlasnik PSG-a sprema ogromnu investiciju

Želi najveći stadion u Francuskoj

Samo je nebo granica: Vlasnik PSG-a sprema ogromnu investiciju

E. Škorić

Bogati vlasnik PSG-a ima velike planove u budućnosti.

Parižani su ovog ljeta doveli brojne zvijezde poput Messija, Ramosa, Donnarumme i Wijnalduma te Hakimija, a osim što prave Dream Team koji bi trebao uspostaviti potpunu dominaciju u Francuskoj, ali i najzad osvojiti trofej Lige prvaka, radi se i na povećanju kapaciteta stadiona.

Vlasnici kluba planiraju u bliskoj budućnosti napraviti generalnu rekonstrukciju svog stadiona - Parka Prinčeva. "Samo" 48 hiljada gledatelja može ući na tribine stadiona, što definitivno ne odgovara ogromnom interesu navijača.

Bogataši iz Katara ne žele da drugi u Francuskoj imaju veće stasdione. Stadioni u Lyonu (60.000), Lilleu (50.000) i Marseilleu (67.000) imaju veći kapacitet od stadiona PSG-a.

"Moramo proširiti ovaj stadion. Volim trenutni Park Prinčeva, ali novo mjesto mora odgovarati našim navijačima i budućnosti kluba. Atraktivnost i slava PSG -a znače da navijači zaslužuju više mjesta", rekao je predsjednik kluba Nasser Al -Khelaifi u intervjuu za radio Europe 1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Međutim, problem bi mogle biti pariške vlasti koje blokiraju planove za proširenje Parka Prinčeva, a sama nekretnina je u vlasništvu grada. Osim toga, upisan je u registar spomenika, a tik do njega nalazi se obilaznica, što može ograničiti mogućnosti proširenja.

Vlasnici PSG -a voljeli bi da se kapacitet stadiona poveća na 80.000, dok vlasti pristaju na najviše 60.000. Bilo koji posao na stadionu mogao bi početi tek nakon Olimpijskih igara 2024. godine, koje će se održati u Parizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi