Neymar je čuo loše vijesti: "Osjeća se poniženo, ali odlučan je"

Čini se da mora otići iz PSG-a

Neymar je čuo loše vijesti: "Osjeća se poniženo, ali odlučan je"

E. Ganibegović

Iako je Wagner Ribeiro, bivši Neymarov agent, prije nekoliko dana rekao da će Brazilac ostati u PSG-u, čini se da od toga nema ništa.

Španski dnevnik "El Pais" je izvijestio da su se prošle sedmice predstavnici kluba sastali s ocem nogometaša, koji je i njegov agent. Na sastanku je Neymarov otac saznao da francuski prvak više ne želi njegovog sina u klubu.

Ova odluka uzrokovana je nesmotrenim pristupom Brazilca treninzima i zabavnim načinom života. Nakon još jednog poniženja u Ligi prvaka, vlasti PSG-a žele konačno izgraditi momčad koja će se sljedeće sezone boriti za najvažniji trofej. U klubu vjeruju da s Neymarom to više nije moguće.

Le Parisien je objavio kako se Neymar zbog te informacije osjeća poniženim. Prema informacijama dnevnika, Brazilac je ipak već odlučan otići. Le Parisien je dodao da se obje strane spremaju za rastanak koji se čini neizbježnim.

Jedini problem je oblik transakcije. Neymarov ugovor vrijedi još nekoliko godina i jamči igraču zaradu od oko 40miliona eura godišnje.

Niti jedan klub na svijetu neće odlučiti kupiti igrača i platiti mu takav ugovor. Čini se da je rješenje posuđivanje. PSG je također otvoren za ovu opciju, te bi rado podijelio Neymarovu zaradu s klubom kojem bi ga posudio.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, klub s kojim se sada Neymar povezuje je Chelsea, a želju da upravo tamo pređe nije krio ni njegov sunarodnjak Thiago Silva. 

Top Komentari

Benz
Kako sijes tako zanjes
1 0
zenica78
Ja da sam Neymar ostao bi kao i Bale u Realu do kraja ugovora,uzeo sve sto mogu kada su papci neka placaju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi