PSG donio odluku o Neymaru

Brazilac ne ide nigdje

PSG donio odluku o Neymaru

Edmir Škorić

Brazilski napadač definitivno ostaje u Parizu i naredne sezone.

Brazilac (30) je nedavno izjavio da ne želi da ide iz Pariza. "Ne znam kakve planove imaju za mene, ali ja želim da ostanem", poručio je sjajni napadač.

Ta izjava došla je u jeku glasina o prodaji Neymara, no nakon svega, L'Equipe tvrdi da je francuski prvak donio odluku da igrača zadrži u svojim redovima bez obzira na veliki broj sjajnih napadača, pa možda i samu činjenicu da bivši igrač Barcelone više nije u prepoznatljivoj formi koja ga je oduvijek krasila.

Uostalom, govorilo se i da je Neymar problem za svlačionicu i da je neko koga se klub pokušavao riješiti ovog ljeta, da bi se na kraju sve to stišalo, a Neymar će i naredne sezone nositi dres PSG-a.

Da je igrač sam tražio odlazak, kao što je to recimo slučaj s Cristianom Ronaldom u Manchesteru ili Robertom Lewandowskim u Bayernu, onda bi PSG prihvatio takav scenarij, ali s obzirom da je Brazilac zatražio da ostane - ostat će.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prošle sezone Neymar nije puno igrao zbog povreda, ali je u Ligi 1 doprinio osvajanju titule sa 13 golvoa i šest asistencija na 22 meča. U Ligi prvaka nije uspio postići nijedan gol, a odigrao je šest utakmica.

U Parizu je ukupno odigrao 144 utakmice i postigao 100 golova uz 60 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi