Problemi za Galtiera odmah na startu: PSG bez Mbappea u lovu na trofej

Suspenzija je u pitanju

Problemi za Galtiera odmah na startu: PSG bez Mbappea u lovu na trofej

Eldar Ganibegović

Cristophe Galtier u nedjelju će voditi prvu takmičarsku utakmicu na klupi PSG-a.

U pitanju je meč Trofeja prvaka, a protivnik će biti Nantes. Ovaj susret je organizovan između pobjednika Ligue 1 i Kupa Francuske od prošle sezone.

Utakmica krajem ove sedmice bit će dakle prva za Christophea Galtiera kao trenera PSG-a, no trener se neće moći osloniti na jednog od nositelja tima Kyliana Mbappea.

Konkretno, francuska zvijezda bit će suspendovana, zbog akumuliranih kartona s kraja prošle sezone, ali će s momčadi otputovati u Izrael, gdje će se održati finale, piše novinar Hadrien Grenier.

Inače, Parižani će u ovaj meč ući s nekolicinom novih igrača koji su pristigli. 

PSG je ovog ljeta potpisao Nuna Mendesa, Vitinhu, Huga Ekitikea i Nordija Mukielea. Ujedno, prvak Ligue 1 namjerava prodati još fudbalera do kraja prijelaznog roka.

Francuski mediji već najavljuju kako Galtier na raspolaganju ima dvije sjajne postave za iduću sezonu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Opcija 1: Gianluigi Donnarumma - Achraf Hakimi, Marquinhos, Presnel Kimpembe, Nuno Mendes - Danilo Pereira, Marco Verratti, Leandro Paredes - Lionel Messi, Kylian Mbappe, Neymar.

Opcija 2: Keylor Navas - Nordi Mukiele, Thilo Kehrer, Sergio Ramos, Juan Bernat - Idrissa Gana Gueye, Ander Herrera, Vitinha - Pablo Sarabia, Hugo Ekitike - Mauro Icardi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi