Stižu katastrofalne vijesti, umire i zadnja nada Parižana?

Neymar neće biti spreman za revanš

Stižu katastrofalne vijesti, umire i zadnja nada Parižana?

Edmir Škorić

Brazilski reprezentativac Neymar doživio je povredu u derbiju PSG - Lille (4:3) i kako sada stvari stoje propušta jednu od ključnih utakmica Parižana u sezoni.

PSG je danas nakon velikog preokreta pobijedio Lille sa 4:3 uz majstorski gol Lionela Messija u 95. minuti, ali prethodno je u 51. minuti Neymaru stradao zglob. Napustio je travnjak u suzama i na nosilima uz ovacije s tribina.

Situacija oko Neymara nije kristalno jasna, još treba da se odrade pregledi, ali prema riječima trenera francuskog kluba Christophea Galtiera, Brazilac će propustiti neke jako bitne utakmice i očekuje da pauzira barem tri sedmice zbog uganuća zgloba.

Sada je već jasno da Neymar neće igrati protiv Marseillea na Veledromeu naredne sedmice, ali da stvar za Parižane bude gora, bivši napadač Barcelone propustit će i duel sa Bayernom na Allianz-Areni 8. marta.

PSG je izgubio s 1:0 u prvom meču osmine finala Lige prvaka i ima jako teško gostovanje u Njemačkoj, a bez Neymara će stvari svakako biti mnogo teže.

PSG čeka rezultate pregleda koje je prošao Brazilac, a posebice kako bi saznali jesu li ligamenti zahvaćeni. U tom bi slučaju odsustvo Neymara bilo mnogo duže...

Iako se u posljednje vrijeme dosta špekuliše o tome da je PSG odlučio prodati Neymara i da bi on na ljeto mogao preći u Chelsea, te da je zbog svog ponašanja izgubio povjerenje čelnika kluba, trenera i saigrača, svejedno je svima jasno koliko je dobar igrač i koliko može da bude bitan za PSG u velikim utakmicama kakva će biti ta u Minhenu.

No, šta je tu je, Galtier mora da se oslone na ono što ima, te da se nada da će ostale zvijezde izbjeći povrede do tog meča.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neymar je ove sezone odigrao 20 utakmica u Ligi 1 te je postigao 13 golova uz 11 asistencija. Ima i dva gola uz dvije asistencije na šest utakmica Lige prvaka, dok je u Kupu na 2 meča postigao jedan gol uz tri asistencije.

Sveukupno je ove sezone sjajni Brazilac na učinku od 20 golova i 17 asistencija na 30 mečeva. Zaista impresivne brojke, ali ništa manje od toga ni ne očekujemo od takvog igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi