Nerealne scene stižu iz Pariza: PSG-a odigrao meč za infarkt, a Messi je izveo svoje novo čudo

Lille je odigrao fantastično, ali je izgubio

Nerealne scene stižu iz Pariza: PSG-a odigrao meč za infarkt, a Messi je izveo svoje novo čudo

Admin Čaušević

PSG je odigrao svoj najluđi meč u sezoni. Na Parku prinčeva je gostovao Lille, a konačan rezultat glasio je 4:3 u jednoj nevjerovatnoj utakmici.

Nakon prvi 20 minuta na semaforu je bilo 2:0 za domaće. Svi su očekivali rutinsko privođenje susreta kraju, međutim desilo se suprotno.

Mbappe je majstorskim golom otvorio susret u 11. minuti, da bi šest minuta kasnije mrežu gostiju zatresao i Neymar.

Lille se vratio u 24. minuti, Diakite je savladao Donnarummu. Bio je to rezultat prvog poluvremena. Nastavak donosi veliku dramu.

Počelo je šokantnom povredom Neymara. Brazilac je na startu drugog dijela iskrenuo zglob. Iznesen je na nosilima u suzama.

[twitter]https://twitter.com/rgomesrodrigues/status/1627295974694572034[/twitter]

Oglasi

Ubrzo su gosti preuzeli inicijativu te su za 10-ak minuta uspjeli preokrenuti rezultat. Prvo je David pogodio u 58. minuti, da bi Bamba kompletirao preokret.

Nakon trećeg gola živce je izgubio i Mbappe koji je drskom reakcijom naružio svoju odbranu zbog propusta. 

U tom trenutku sportski direktor Campos je sišao na teren i počeo da vodi ekipu PSG-a, dok je trener Galtier samo sjedio na klupi.

Završnica je donijela potpunu ludnicu. Mbappe je u 87. minuti zabio za 3:3. Da bi Messi sjajnim golom iz slobodnjaka zabio za pobjedu 4:3. Gol pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Današnja dešavanja su pokazala da u PSG-u vlada sve osim disciplina i da se Parižani nalaze u ozbiljnom problemu u krucijalnom dijelu sezone. 

Ipak, spasitelj Messi, koji je odigrao meč ispod svog nivoa je uspio koliko-toliko smiriti situaciju te loše stvari sakriti pod tepih, barem do sljedeće utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi