"PSG je odbio 300 miliona eura za Neymara"

Bivši agent brazilskog napadača tvrdi

"PSG je odbio 300 miliona eura za Neymara"

E. Škorić

Wagner Ribeiro, bivši Neymarov agent, dao je intervju za L'Equipe u kojem objašnjava kako je napustio Santos i rat između Real Madrida i Barcelone.

Brazilac je u Santosu impresionirao cijeli svijet, na kraju je stigao u Evropu, potpisao za Barcelonu i postao jedan od najboljih igrača svijeta.

"Kada sam ga prvi put vidio kako igra, imao je 12 godina. Rekao sam njegovom ocu da će mu slomiti nogu. Driblao je sve redom, neki igrači to su teško podnosili i pokušavali su ga zaustaviti na razne načine", prisjetio je Ribeiro početaka.

Ispričao je kako je Neymar imao probu u Real Madridu.

"Imao je 13 godina i izazvao je pravu senzaciju. Dolazio je 20 dana s ocem i sa mnom u Madrid. Real je bio spreman da mu da 10.000 eura mjesečno, ali njegov otac je smatrao da je bolje da ostane u Brazilu. U Madridu se zabavljao na selu i bio je sretan, ali je s druge strane plakao, bio je tužan jer je bio daleko od majke i sestre".

Interes Chelseaja u 2010. godini: "Ponudili su mu puno novca, ali Neymar nije želio ići".

Oglasi

Poseban akcenat bio je na "rat" između Reala i Barce oko Neymara.

"Florentino je mislio da ga ima. Prihvatio je ponudu koju sam mu predstavio. Bio je spreman da plati 40 miliona Santosu i da udovolji svemu što smo tražili. Njegov otac tražio je vrijeme jer je Neymar više volio Barcelonu. Real je činio sve da ga potpiše, ali Neymar nije želio da ide u Madrid, njemu je želja bila Barcelona. Messi i Pique su ga zvali... Na kraju, Sandro Rossell i Barcelona su me isključili iz pregovora, išli su preko drugog agenta, a ja od transfera nisam dobio ništa", prisjetio se Ribeiro.

On je istakao da je Neymarova želja prije svega bila da igra s Messijem i da je to razlog što je odabrao Barcu ispred Reala.

O odluci Neymara da na kraju ode u Pariz.

"Nije mogao odbiti. PSG je platio 222 miliona eura i njemu je ponudio 36 miliona godišnje neto platu. To je nemoguće odbiti".

Zatim je 2017. godine Real pokušao da kupi Neymara ponovo, nudio je čak 300 miliona eura, ali vlasnik PSG-a je to "glatko odbio".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Iako se spominje povratak Brazilca u Barcelonu, njegov bivši agent tvrdi da je on jako sretan životom u francuskoj prijestolnici.

"Tamo je sretan. Nijedan klub na svijetu ne može mu ponuditi ono što mu nudi PSG. Samo oni mogu priuštiti Neymara. Madrid ima financijskih problema. Barca? Još gore. U Parizu zarađuju za život i igra u vrlo dobroj momčadi. Ove sezone će osvojiti Ligu prvaka, a Neymar će biti dobiti Zlatnu loptu", dodao je nekadašnji agent brazilskog reprezentativca.

Top Komentari

Mehinaldo
Cirkusant i padavicar nafurani umisljeni. Talenat ogroman ali u glavi nista nedobija se zlatna lopta za odigranih pet utakmica u sezoni ostalo je ili suspendovan ili povrijedjen ili lazno povrijedjen da skace po karnevalu nije on za zlatne lopte bila bi sramota da je on osvoji pored lewe pa i mbapeu bi je prije dao ma da je i njega ovaj brazilski cirkusant pokvario
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi