Novi zemljotres u fudbalskom svijetu: Neymar je pristao!

Slijedi veliki transfer

Novi zemljotres u fudbalskom svijetu: Neymar je pristao!

A. Čaušević

Neymarova avantura u PSG-u se privodi kraju.

Francuski RMS je objavio da je pariški klubo odlučio da proda svoju ''desetku'' te da je 30-godišnjak prihvatio to da je njegovom boravku na Parku prinčeva došao kraj.

Brazilac je stigao na ljeto 2017. godine iz Barcelone za 222 miliona eura što je najveći transfer u historiji fudbala.

Bez obzira što će mu automatski ugovor od 1. jula biti produžen do 2027. godine to neće predstavljati prepreku za odlazak brazilskog superstara.

Igrač je pristao na klupski prijedlog i dogovor je taj kako je najbolje za obje strane da 30-godišnjak napusti redove prvaka Francuske.

"Mogući odlazak Neymara? Mogu samo reći da u novoj sezoni očekujem mnogo više od svih igrača", rekao je prije nekoliko dana Nassel Al-Khelaifi, predsjednik PSG-a.

U prošloj sezoni Neymar je skupio svega 28 nastupa uz 13 postignutih golovo, što je daleko manje od čovjeka za kojeg se očekivalo da preuzme tron od Messija i Ronalda kada je stigao.

Pet godina nakon potpisa Brazilac je pao u potpunu sjenu Kyliana Mbappea i Francuz je zapravo taj za kojeg se klupsko rukovodstvo silno borilo da ostane u ekipi.

Obzirom na visoku platu koju ima u PSG-u samo su tri kluba koja su zainteresovana za njega. To su Manchester United, Chelesea i Newcastle United.

Utrka za Neymarov potpis tek počinje, ali jedno je sigurno - njegovom boravku na Parku prinčeva došao je kraj.

Promo

Top Komentari

Babuka1
Jooj da ste pametni, pratili bi onog Fabrizia Romana I imali bi uvijek top informacije, iz prve ruke I provjerene. Covjek je tata za transfere.
8 0
Arnel925
Nadam se moj klub Newcastle
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi