Razmažene zvijezde suočavaju se s nečim što još nisu vidjeli u karijeri
Foto - EPA

Luis Campos ima jasan cilj

Razmažene zvijezde suočavaju se s nečim što još nisu vidjeli u karijeri

M. Šljivak

Francuski prvak PSG započeo je popriličnu reorganizaciju unutar tima.

Prvi koji je dobio otkaz je sportski direktor Leonardo. Na njegovo mjesto doveden je čuveni Luis Campos koji je već počeo s poslom.

PSG bi uskoro trebao dobiti novog trenera. Mauricio Pochettino neće povesti tim u novu sezonu, a dosta je i fudbalera koji su prekriženi u francuskom klubu.

Svi oni koji ne budu u planovima trenera i kluba bit će izdvojeni od ostatka ekipe. Luis Campos je odlučio da ti fudbaleri treniraju odvojeno od drugih igrača PSG-a i smatra da na takav način neće kvariti atmosferu u timu.

"Stav kluba je jasan. Igrači koji nisu dio našeg projekta će morati da odu. Neki su nas u proteklom periodu koristili, ali toga više neće biti", rekao je prije nekoliko dana predsjednik kluba Nasser Al Khelaifi.

A mjere koje je Luis Campos odlučio uvesti nimalo se neće dopasti milionerima iz PSG-a. Za njih će to vjerovatno predstavljati poniženje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Bit će sklonjeni od ostatka ekipe. Neće uopšte biti u istoj svlačionici s drugim igračima, oduzet će im se parking mjesto. Učinit će sve kako bi im pokazao da se na jih više ne računa. Ako ne dođe ponuda za igrača, pokušat će svim silama da raskinu ugovor", rekao je nekadašnji igrač Lillea Julian Palmeri kojeg je Campos 2017. godine uništio nakon što je odbio da napusti klub.

Campos želi uvesti maksimalnu disciplinu u PSG, baš kao što je to radio u svim ostalim klubovima, a vidjet ćemo hoće li mu to proći kod velikih zvijezda.

Top Komentari

RuthlessDyni
Glupost tim uvijek treba biti zajedno.
0 0
AcMilan_rosoneriBosna
Tako bi i bilo nešto od njiha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi