Čuo da ga klub želi prodati, nazvao bogate vlasnike i ono što im je rekao zauvijek će pamtiti

Neymaru je samo novac bitan

Čuo da ga klub želi prodati, nazvao bogate vlasnike i ono što im je rekao zauvijek će pamtiti

Endin Čaušević

Neymar se prethodnih sedmica nalazi na velikom udaru kritika zbog loših igara u dresu PSG-a, a sve češće su špekulacije da bogati čelnici francuskog kluba već na ljeto žele prodati Brazilca. No, kada je Neymar čuo šta oni smjeraju donio je jasnu odluku.

Brazilac je kao veliko pojačanje stigao u PSG na ljeto 2017. godine iz Barcelone za rekordnih 222 miliona eura i očekivalo se da će klubu iz Pariza konačno donijeti titulu prvaka Evrope, ali na osvajanje Lige prvaka u ovom klubu se još uvijek čeka.

Da je Neymar napravio pogrešan potez bilo je jasno godinu dana kasnije kada je pokušao da se vrati u Barcelonu i na sve načine isforsira transfer u katalonski klub, ali je tada PSG to odbio.

Neymar je nedavno potpisao ugovor do ljeta 2027. godine i trebao je i ove sezone da uz Mbappea i Messija bude lider ekipe, ali jasno je da nakon Svjetskog prvenstva on ne igra ni približno u formi koja se od njega očekuje.

Prethodnih sedmica je na konstantnom udaru kritika zbog očajnih igara u dresu PSG-a, a za vikend se čak i povrijedio zbog čega će biti van terena nekoliko sedmica i kako stvari stoje neće igrati u revanšu osmine finala protiv Bayerna.

Također, pored svega toga već sedmicama konstantne su špekulacije da će PSG na ljeto pokušati da se riješi nekoliko prvotimaca, a navodno prvi na listi je upravo Neymar koji očito za ovih šest godina uopšte nije opravdao uloženi novac.

Oglasi

L'Equipe je prije nekoliko dana objavio da su bogati čelnici francuskog kluba odlučili da prodaju Neymara jer žele da grade ekipu oko Mbappea, te da su svjesni da imaju zaista previše zvijezda u svom klubu.

Neymar se u posljednje vrijeme povezuje s transferom u Chelsea koji će navodno na ljeto pokušati dovesti Brazilca, ali čini se da on nije baš raspoložen da klubu izađe u susret i tek tako napusti Park prinčeva.

Francuski mediji jutros pišu da je Neymar neugodno iznenađen špekulacijama da su ga čelnici kluba već otpisali i da ga žele prodati na ljeto, te da je već sada donio jasnu odluku po tom pitanju.

Neymar je ljut što klub ima takav stav prema njemu jer ima još četiri godine ugovora i ne želi se tek tako odreći novca koji ima u PSG-u i koji će mu teško neki drugi evropski klub dati.

Navodno, Neymar je čelnicima kluba poručio da ne želi transfer i da je jedina opcija raskid ugovora, ali samo u slučaju da mu PSG isplati nevjerovatnih 200 miliona eura odštete s obzirom da ugovor traje do ljeta 2027. godine.

Takvo ponašanje je šokiralo čelnike PSG-a jer ni slutili nisu da on želi toliko novca i jasno je da od toga neće odustati tako lako. Transfer ne želi da prihvati od bilo kojeg kluba i već je poručio da će odbiti svaku ponudu koju PSG prihvati za njega.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Neymar je među najplaćenijim igračima svijeta i jasno je da se tog novca ne želi odreći tako lako. Međutim, nevjerovatno je da odbija opciju da PSG zaradi novac od njegove prodaje i želi čak da oni njemu plate ogromnu sumu kako bi otišao iz kluba što je zaista nečuveno.

No, to samo dokazuje koliko su Neymar i njegovi zastupnici bahati jer su i Barceloni radili razne zavrzlame prije odlaska u PSG, te ne treba biti iznenađenje što je Brazilcu čini se u svemu tome novac najbitniji.

Top Komentari

Ryder7
Pitam se da li bi se ti odrekao plate koju ti ugovorom garantuju? Ili možda radiš iz ljubavi, hm.. ?
1 0
decakk1.
Tako im i treba, što su tražili i dobili su. Htjeli su ga do 2027 i covjek želi ugovor da ispoštuje, svaka mu čast ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi