Neymarova stopala su razlog što ga svi smatraju glumcem
Foto - EPA

Osjetljivost je velika

Neymarova stopala su razlog što ga svi smatraju glumcem

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Neymar prošao je bez teže povrede nakon što je na njega u finišu utakmice PSG - Lyon žestoko startovao igrač gostiju Thiago Mendes.

Zvijezda PSG-a je u suzama napustila teren. Jecao je i plakao i činilo se kako se radi o veoma teškoj povredi.

Međutim, ispostavilo se kako je Neymar samo lakše povrijeđen. Preskočit će večerašnji meč protiv Lorienta i mogao bi se vratiti već narednog vikenda.

Neymar je često u prošlosti imao teške povrede. Dugo je zbog njih odsustvovao sa terena, a mnogi ga nazivaju i glumcem zbog valjanja po terenu nakon gotovo svakog protivničkog starta.

Razlog što je Brazilac često u ležećem položaju na terenu je u njegovim stopalima. On ima ozbiljne probleme sa bolovima u stopalima i zbog toga svaki udarac doživljava mnogo osjetljivije od ostalih fudbalera.

Nedavno je za Bild o tome govorio pomoćni trener PSG-a Zsolt Low.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Neymar ima nevjerojatno osjetljiva stopala. Kad god ga udare, osjeća ekstremnu bol", rekao je Low.

Brazilac je međutim za mnoge glumac i teško da će se njihovo mišljenje promijeniti, bez obzira na sve.

Top Komentari

velaMo
Znači trebao bit baletan
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi